Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Samo za kamere Nove TV

Brončani junak Damir Martin opisao onih čudesnih 500 metara: "To negdje čeka za završnice SP-a i Igara, imam gumb koji stisnem"

Hrvatski brončani veslač vratio se u Lijepu našu poslije "najdraže medalje u karijeri."

Hrvatski brončani veslač Damir Martin dan poslije sjajne utrke u samcu na Olimpijskim igrama u Tokiju vratio se u Zagreb. Na plesu su ga dočekali obitelj, prijatelji i navijači, a među njima i kamere Nove TV. Novinar Stipe Antonijević s njim je u četiri oka popričao o iskustvima s Dalekog istoka.

"Ovo mi je treća, tko bi rekao da ću se poslije dva srebra ovako veseliti bronci. Mogu reći da mi je mrvicu draža od one iz Rija", rekao je Damšo za Novu TV.

Odakle snaga u posljednjih 500 metara?

"To ste me pitali i u Riju. Ne znam otkud mi to za završnicu. To negdje čeka završnice SP-a i OI-ja. Imam gumb koji stisnem, izbacim sve osigurače van i bez ograničenja idem do kraja“.

Prošli ste trnovit put do medalje?

"Poslije operacije sam mogao sanjati o finalu i o medalji. Odgoda Igara mi je došla kao znak. Dobio sam godinu dana za spremiti se. Samo rad i upornost su me doveli do ostvarenja snova“.

Od fotofiniša u Riju prošli ste teških pet godina.

"Dosta toga mi se dogodilo u tom razdoblju. Bilo mi je dosta teško. Događalo mi se dosta u privatnom i profesionalnom životu. To je utjecalo na moje nastupe, bilo je C finala, D finala, 12. mjesta, odustajanja od natjecanja…

"Mislim da to ne bih mogao to proći bez supruge i najuže obitelji. Motiv za Pariz je tu jer vidim da mogu. Sretan sam što sam ponovo na vrhu i što krećem s lijepe stepenice.“

Čekate i prinovu?

"Curica je na putu… Neće biti tako loša ta 2021", podvukao je sa smješkom naš olimpijac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider