Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Smrt je sumnjiva"

Ravnateljica klinike za Dnevnik Nove TV ispričala što se dogodilo s Denisom Totom pa priznala pogrešku

Hrvatski rukometaš Denis Tot umro je od posljedica premaćivanja u 28. godini života u Skoplju.

Pritisnut policijskom potjerom prvoosumnjičeni 28-godišnjak za premlaćivanje hrvatskog rukometaša Denisa Tota sam se predao noćas, govori nam glavni tužitelj koji vodi istragu. U istražnom je zatvoru s još dvoje osumnjičenih.

"Sad ćemo provesti istragu, saslušat ćemo ostale očevice, a poslije ćemo jednog po jednog osumnjičenika saslušavati u toku istrage", rekao je tužitelj u osnovnom javnom tužiteljstvu u Skoplju, Gavril Bubevski.

Provjerit će i jesu li bili uračunljivi u vrijeme brutalnog napada na Denisa Tota, motiv se još istražuje

"Po prvim informacijama - družili su se u klubu, a što se dogodilo tu večer, utvrdit ćemo tijekom istrage, ali prema prvim saznanjima zajedno su izašli u klub", otkriva Bubevski.

30 sati su se borili za život Denisa Tota

Također, ministar unutarnjih poslova iznio je pretpostavke da se Denis Tot poznavao s djevojkom koja je sudjelovala u napadu, sumnjaju i da je to bio povod. 

"Vidljivih znakova nasilja nije bilo, to nije bilo vidljivo okom", otkriva ravnateljica klinike, doktorica Maja Mojsova pa objašnjava što se dogodilo:

"U trenutku kad je on stigao u urgentni centar, mi nismo znali koji je uzrok njegove smrti".

Srce mu nije radilo, kaže, oživljavali su ga. Borili su se za Denisov život 30 sati. Bilo im je sumnjivo pa su prijavili slučaj policiji, koja je potom tvrdila da nema tragova nasilja. U bolnici su pak tek iz medija idući dan doznali da je napadnut.

Oporba sumnja da se slučaj pokušao zataškati

"Možda sam trebala dopuniti izjavu, da nema vanjskih ozljeda, ali da je sumnjiva smrt", rekla je Mojsova, ali sjevernomakedonski šef oporbe pita se zašto su i bolnica i MUP čekali dva dana, uvjeren je da bi se sve zataškavalo i dalje da nije objavljena snimka napada.

"Taj lokal je radio bez licence i javna je tajna da su vlasnici tog lokala ljudi koji su bliski vladajućoj stranci", kaže predsjednik oporbene stranke VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski.

Zbog nejasnih okolnosti prijema i liječenja Denisa Tota, čeka se nalaz inspekcije, a ministar zdravstva formirao je i posebnu komisiju da istraži slučaj.

Još se čeka nalaz obdukcije. Upitali smo i hrvatski MUP jesu li uključeni u ovaj slučaj, tek nam odgovaraju da su u stalnom kontaktu s kolegama iz Skoplja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider