Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca slavi i sipa gorčinu

Zidane pucao od bijesa: Evo zašto je napao zvijezde Reala, a onda dobio "porciju"

Nakon poraza Reala u Sevilli, utrka za prvaka ponovno se zakuhala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Što ti je karma. Sergiju Ramosu su se poput bumeranga vratili nepromišljeni potezi na uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa kralja na Sanchez Pizjuanu, ali i poslije nje, kada je napao navijače Seville požalivši se da njemu „j... majku“, a igračima Barcelone Ivanu Rakitiću i Daniju Alvesu skandiraju i plješću.

Najzagriženiji navijači Seville vjerojatno nisu mogli ni sanjati slađu osvetu. Sevillini „ultrasi“ sa sjevera cijelu utakmicu vrijeđali su Ramosa, no Real je vodio i njihova galama bila je tek iskaz bijesa očajnika. No, iznenada je došlo do velikog obrata.

Kapetan Reala i izdanak Sevilline škole nogometa zabio je atraktivan autogol u samoj završnici utakmice i time je bio pokretač potpunog preokreta Andalužana koji se zbio Jovetićevim pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

Ramos usrećio Kataloniju

"Dugo nisam odigrao ovako kvalitetnu utakmicu na Sanchez Pizjuanu", rekao je nakon utakmice očito iznervirani Ramos, koji se nakon utakmice javio s postom na Twitteru i napravio lapusus kazavši da "nikad neće ići protiv nasilja", a katalonski i andaluški mediji jedva su dočekali da mu se narugaju. Možda bi se i moglo reći da je Ramos dobro odigrao da se nogometna utakmica igra do 85. minute. No, ovaj put nažalost po Ramosa i Real igra se 90 minuta, a uz to i nešto sudačkog dodatka.  

Kad je Ramos zabio, Sanchez Pizjuan je eksplodirao od sreće, a skupa s njim i cijela Katalonija. Realovim porazom u Sevilli, Barcelona se opet vratila u igru. Katalonci su došli do daška kisika koji bi im mogao u potpunosti vratiti snagu. Real je s utakmicom manje ostao vodeći na ljestvici, ali Sevilla mu se približila na jedan, Barcelona na dva boda, a Atletico na šest bodova.

Sporni jedanaesterac, Ronaldo dostigao Huga Sancheza

Katalonski mediji ne mogu skriti zadovoljstvo i ne prestaju se naslađivati, ali i sipati gorčinu. Opet vrište da je Real imao sudački vjetar u leđa. Sport donosi opširnu analizu suđenja i usporenim snimkama dokazuje da je Sergio Rico stigao prije do lopte od Carvajala tako da po njima jedanaesterca nije bilo. No, glavni sudac Hernandez Hernandez jedva je dočekao, kako tumači Sport, pokazati na „bijelu točku“. Situacija je bila tijesna i teška za prosudu, jer radilo se o centimetrima i stotinkama, no katalonski mediji listom su uvjereni kako nema šanse da bi sudac dosudio jedanaesterac u obratnom slučaju.

Katalonci ističu da su suci u posljednje tri utakmice Reala dosudili tri jedanaesterca za Madriđana, od toga jedan potpuno izmišljen, štoviše komičan, misli se na situaciju kada je u prvoj utakmici osmine Kupa kralja James Rodriguez gurnuo Luku Modrića, a sudac dosudio penal, te ovaj posljednji koji je krajnje sumnjiv.

Ronaldo je jedanaesterac pretvorio u pogodak i izjednačio se s Hugom Sanchezom na prvom mjestu po broju golova u domaćem natjecanju. Obojica su zabili 56 golova iz jedanaesteraca, što je rekord lige i jedan od „dokaz“ katalonskim medijima koji je klub privilegiran kod sudaca.
I tu nije kraj katalonskom ogorčenju. Zamjeraju sucima što su opet progledali kroz prste Cristianu Ronaldu, koji je kod prepirke s Vitolom prije izvođenja jedanaesterca izgubio živce i reagirao nesportski.

Zidane grmio u svlačionici

Činjenica jest da je Vitolo provocirao Ronalda, no to nije opravdanje, barem drugim igračima. Katalonci tvrde da za Ronalda vrijede neka druga pravila i podsjećaju na brojne slične situacije u posljednje dvije-tri sezone kada je, primjerice, s leđa udarao suparničke igrače, a nije dobivao ni žuti karton.

Madridski mediji razloge za poraz traže u nonšalanciji Realovih igrača, koji prečesto kod vodstva ne znaju na pravi način zatvoriti utakmicu, nekim lošim odlukama Zinedinea Zidanea, kojem zamjeraju što nije napravio više izmjena i osvježio momčad, te lošoj formi vratara Keylora Navasa i golgeterskoj neučinkovitosti Karima Benzeme.

Zidane je navodno grmio u svlačionici, ali je kasnije i sam dobio porciju kritika od strane madridskih medija. Prema izjavi Marcela može se zaključiti što je francuskom treneru najviše zasmetalo.
„Možda smo se malo opustili nakon vodstva. Moramo popraviti pogreške, ne smiju nam se više događati takve stvari“, prokomentirao je Marcelo koji je nekim potezima opet pokazao da mu igra u obrani, najblaže rečeno, nije jača strana.

Prenstvo se opet zakuhalo

„Prvenstvo je kao i uvijek otvoreno. Imamo prednost, ali još puno je do kraja i ništa nije gotovo“, konstatirao je Brazilac.

Iako je Sevilla blizu, malo tko u Španjolskoj vjeruje da Andalužani mogu izdržati do kraja. Za pretpostaviti je ipak da će se glavna bitka voditi između Reala i Barcelone. Obje momčadi imaju podjednako težak raspored do kraja, a međusobni okršaj u 33. kolu koji se igra u Madridu mogao bi prelomiti prvenstvo.

Iako Real još uvijek ima bodovnu prednost, koja bi mogla otići na pet bodova ako Madriđani slave u zaostaloj utakmici s Valencijom, Katalonci su uvjereni da imaju izgledne šanse obraniti titulu. Katalonski mediji optimizam pronalaze u činjenici da Barcelona pod Luisom Enriqueom bolje igre u proljetnom dijelu sezone i da bi trebala nadoknaditi bodovni zaostatak.
Puno je do kraja i teško je bilo što u ovom trenutku prognozirati. Čini se da je jedino izvjesno da ćemo gledati uzbudljivu utrku za prvaka. Još ako se Atletico priključi...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider