Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neće biti lako

Ždrijeb Konferencijske lige: Hajduk, Rijeka i Osijek saznali potencijalne protivnike u 3. pretkolu

Održan je ždrijeb 3. pretkola Konferencijske lige, u kojem se nadamo da ćemo gledati sva tri naša kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri hrvatska kluba danas su saznala svoje sljedeće protivnike u novom europskom nogometnom natjecanju, Konferencijskoj ligi.

Rijeka je bila jedini nositelj na ždrijebu 3. pretkola, dok Hajduk i Osijek nisu imali povlašteni status koji bi im donio lakše protivnike.

Naravno, naši se klubovi tek trebaju plasirati u 3. pretkolo. U četvrtak Rijeka igra od 19 sati na Malti kod svima nam dobro poznate Gzire, dok od 21 sat Hajduk dočekuje kazahstanski Tobol, a Osijek gostuje kod poljskog Pogona.

Uzvrati su za tjedan dana, a 3. pretkolo na rasporedu je 5. i 12. kolovoza.

gol expired Ždrijeb Lige prvaka: Dinamo saznao protivnika u 3. pretkolu, još jedno poznato ime! divider

Rijeka je veliki favoriti protiv malteške Gzire, dobro poznate Hajduku, a ako prođe dalje, igrat će protiv boljeg iz ogleda škotskog Hiberniana i Santa Solome iz Andore.

Po svemu sudeći, Rijeka bi mogla zaigrati protiv škotske momčadi koja je prošle sezone završila na 3. mjestu prvenstvene tablice, iza Rangersa i Celtica. Ponajbolji igrač Hiberniana je Kevin Nisbet, koji je upisao šest minuta u porazu Škotske nad Hrvatskom na Europskom prvenstvu 2020.

Ako Hajduk prođe kazahstanski Tobol, igrat će protiv ciparskog Apollona ili slovačke Žiline, koja je ostala u lošem sjećanju splitskim navijačima.

Hajduk bi mogao zaigrati protiv neugodne momčadi s Cipra koja je prošlu sezonu završila na 2. mjestu prvenstvene tablice s pet bodova manje od Omonije. 

U momčadi imaju četvoricu igrača iz Srbije, a zanimljivo je kako bi Splićane mogao dočekati i njihov bivši igrač Bassel Jradi, koji se ovog ljeta preselio na Cipar.

Osijek je, čini se, dobio dobar ždrijeb kao nenositelj. U slučaju da Osječani prođu poljski Pogon igrat će se protiv bugarskog CSKA iz Sofije ili Liepaje iz Latvije.

Pretpostavljamo da će to biti CSKA iz Sofije, koji je prošlu sezonu završio na 3. mjestu ljestvice. Ovu sezonu nisu otvorili na najbolji način, u Superkupu su poraženi od Ludogoreca koji je slavio s visokih 4:0.

Filip Krovinović (Foto: AFP) Ovako je Hajduk potvrdio spektakularni transfer: Filip Krovinović napokon na Poljudu! divider

Potencijalni protivnici hrvatskih klubova u 3. pretkolu Konferencijske lige

Hibernian / Santa Coloma - Gzira / Rijeka

Hajduk / TobolApollon Limassol / Žilina 

CSKA-Sofia / Liepāja  - Pogon / Osijek 
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider