Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neobranjivo

VIDEO Sjajan gol Modrića u finalnoj bitci za trofej: Real Madrid osvojio Superkup!

Real Madrid je osvojio Superkup Španjolske trijumfom nad Athletic Bilbaom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Real Madrida osvojili su Superkup Španjolske pobjedom protiv Athletic Bilbaa od 2:0.

U Saudijskoj Arabiji, u gradu Jeddah, na Stadionu kralja Abdullaha, Kraljevski klub je poveo u 38. minuti sjajnim pogotkom Luke Modrića.

Kapetan hrvatske reprezentacije povukao je jednu akciju, dao na desnu stranu za Rodryga, koji mu je vratio loptu na rub šesnaesterca, odakle je Modrić neobranjivo pogodio. Golčinu 36-godišnjeg veznjaka pogledajte ovdje.

Početkom drugog poluvremena Real je prelomio utakmicu. Dosuđen je jedanaesterac, koji je u pogodak pretvorio Karim Benzema.

U završnici dvoboja Baski su dobili priliku zakomplicirati stanje na terenu. U 87. minuti je Eder Militao skrivio penal i zbog tog namjernog igranja rukom dobio je crveni karton. Loptu je na bijelu točku namjestio Raul Garcia i opalio, ali njegov pokušaj obranio je Thibaut Courtois i sačuvao svoju mrežu.

Modrićev 17. trofej s Realom

Realu je to 12. osvojeni Superkup, no rekorder je i dalje Barcelona, koja ima jednu kantu više. Athletic Bilbao je ostao na tri osvojena Superkupa.

Dodajmo kako je to Modriću već 17. trofej s Realom.

U dresu Los Blancosa osvojio je četiri Lige prvaka, dva prvenstva, četiri Superkupa, tri klupska svjetska prvenstva, tri Uefina Superkupa, te Kup kralja.

Klupski rekorderi su Paco Gento i Marcelo s po 23 trofeja u Realovom dresu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider