Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte golove

VIDEO: Potop Dinama na startu prvenstva, Krstanović i Bogojević šokirali Maksimir u prvom kolu HNL-a

Slaven Belupo svladao je Dinamo 2:0 u 1. kolu Prve HNL.

Hrvatski prvak Dinamo katastrofalno je otvorio novu sezonu HT Prve lige porazom 0:2 od Slaven Belupa na Maksimiru.  Pobjedu Koprivničanima donijeli su Ivan Krstanović pogotkom u 50. minuti i Bruno Bogojević koji je bio strijelac u 84. minuti.

Damir Krznar je u Dinamovu startnu postavu protiv Slavena uvrstio samo trojicu igrača (Lauritsen, Ivanušec, Oršić) koji su prije tri dana počeli utakmicu protiv Valura na Islandu, a pred vrata je stao Dominik Livaković. Neočekivano, reprezentativni vratar imao je u prvih pola sata puno više posla od suparničkog čuvara mreže.

Dvije grede u prvom dijelu

Pomlađeni Koprivničani, s novim trenerom Deanom Klafurićem, prvi put su opasnije zaprijetili u 19. minuti, kad je Perić blokirao pokušaj udarca Bogojevića sa desetak metara.

U 24. minuti zatresla se greda. Nemanja Glavčić je izveo slobodan udarac, dvojica Slavenovih igrača nisu uspjeli zahvatiti loptu, a ona se od travnjaka odbila i pogodila gredu pokraj nepomičnog Livakovića.

gol expired Pogledajte prvi gol ove sezone u HNL-u: Krstanović iskoristio komičan kiks Livakovića divider

Više od pola sata trebalo je Dinamu da izvede prvu smislenu akciju, a u 36. minuti greda se ispriječila i na sjevernom golu maksimirskog stadiona. Danac Lauritsen je dugačkom loptom idealno poslužio Lirima Kastratija. Dinamov napadač je dobro primio loptu i uputio dobar udarac, a kad je Čović već bio svladan lopta je odsjela na gredi.

U zadnjoj minuti prvog poluvremena Livaković je dugom loptom pronašao Gavranović koji je ostao "jedan na jedan" s Parackim, ali je branič gostiju izašao kao pobjednik iz tog sraza i blokirao udarac švicarskog reprezentativca.

Šok na startu drugog dijela

Drugo poluvijeme je počeo praćeno snažnom kišom koja se spustila nad Zagreb i donijela "hladan tuš" za Dinamove navijače, za što velike zasluge ima Dominik Livaković.

Kiks Livakovića koji je kumovao golu Krstanovića

U 50. minuti Dinamov vratar izašao je daleko od svog gola kako bi ispucao jednu relativno bezopasno loptu upućenu prema Ivanu Krstanoviću, ali je to učinio nespretno i loše, tako da je praktično dodao loptu 38-godišnjem napadaču Koprivničana. Krstanović je s više od 30 metara poslao loptu prema nebranjenim vratima, a njegov precizan udarac Livaković nije uspio zaustaviti i tako ispraviti svoju pogrešku.

Tako je Krstanović postao strijelac prvog pogotka u novoj sezoni Prve HNL, što je njegov 109. gol u ovom natjecanju.

U 63. minuti sudac Marin Vidulin je dosudio kazneni udarac za Dinamo, kad je Stefan Ristovski pao u šesnaestercu nakon klizećeg starta 16-godišnjeg Lovre Zvonareka. Na sugestiju Ivana Bebeka iz VAR sobe, Vidulin je pogledao taj start i opravdano poništio dosuđeni kazneni udarac, ali je na to potrošio čak četiri minute.

VAR dugo pregledavao prekršaj na Ristovskom pa stigla kazna

Iz Dinama su jedanaesterac tražili i kad je u 70. minuti u kaznenom prostoru pao Bruno Petković, ali je Vidulin ovoga puta bez pomoći VAR-a odlučio da nije bilo elemenata za kazneni udarac.

Kad se činilo da je samo pitanje vremena kad će aktualni prvaci izvesti akciju koja će im donijeti izjednačujući pogodak, sijevnuo je kontranapad na drugoj strani i lopta se po drugu put zakoprcala u Dinamovoj mreži.

U 84. minuti akcija je krenula od Zvonareka koji je proslijedio loptu do Glavčića. Ovaj je na desnoj strani vidio dolazak Bogojevića koji je primio loptu u kretanju, ušao korak, dva u kazneni prostor te preciznim udarcem pogodio suprotan kut Livakovićevih vrata.

Bogojević zabio za 2:0

U preostalom vremenu domaća momčad je pokušala napraviti nešto, ali je pokretljiva obrana gostiju spriječila sve ozbiljnije prijetnje kojih i nije bilo previše.

Tako je momčad iz Koprivnice u svom 37. gostovanju na Maksimiru došla do tek druge gostujuće pobjede nad Dinamom, nešto manje od 17 godina nakon što su "farmaceuti" prvi i jedini put slavili protiv "modrih".

Strijelci: 0-1 Ivan Krstanović (50), 0-2 Bruno Bogojević (84)

Dinamo - Slaven Belupo 0:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider