Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
modri na vrhu HNL-a

VIDEO: Dinamo se vratio pobjedama, pogledajte kako izgledaju golovi u magli

Dinamo je u Velikoj Gorici slavio s 2:0.

U 14. kolu Prve HNL Dinamo se nakon dva uzastopna prvenstvena remija vratio pobjedama. Modri su s 2:0 slavili kod Gorice u skoro pa neregularnim uvjetima. U Velikoj Gorici se magla toliko spustila na Gradski stadion da je teško uopće bilo pratiti prijenos, dok su igrači imali tek malo bolji pogled na travnjak.

Pogotke za Dinamo postigli su Bruno Petković (31-11m) i Komnen Andrić (37).

Petković s 11 metara za 1:0 

Do prednosti je Dinamo stigao iz dubiozne situacije, nakon što je lopta iz auta ubačena u domaći kazneni prostor u duelu su bili Petković i Mitrović, oba su igrača završila na tlu, a sudac Lovrić je pokazao na kazneni udarac. Pregledom snimke ne može se utvrditi što se uistinu dogodilo zbog slabe vidljivosti, a upravo je to bio i razlog zašto VAR nije bio u funkciji. Izvođenja najstrože kazne primio se sam Petković te je bio siguran za 1-0.

Susret je praktički bio riješen u 37. minuti, Šutalo je ispucao loptu sa svoje polovice igrališta u isključivoj namjeri da ju odbaci što dalje od svog gola, no Andrić je na drugom kraju terena iskoristio neodlučnost domaćih stopera, domogao se lopte i smireno svladao Kotarskog.

Pogodak Andrića

Imala je Gorica nekoliko prilika za povratak u dvoboj, no Lovrić i Doka nisu bili na visini zadatka, a u 70. minuti je magla još jednom bila saveznik Dinama. U kaznenom prostoru gostiju Franjić je rukama zadržao Delfija onemogućivši ga da dođe do lopte, sudac Lovrić ostao je nijem, a izsoatanak VAR-a nije mu ponudio priliku da bolje pogleda tu situaciju i dosudi kazneni udarac za domaće.

Dinamo je ovom pobjedom stigao do učinka od 27 bodova, koliko imau i Rijeka i Osijek, ali s jednom utakmicom manje odigranom od spomenutog dvojca. Gorica je šesta sa 18 bodova, koliko ima i peta Lokomotiva.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider