Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sporna situacija

Chelsea srušio Atletico ubitačnim kontrama, Madriđani ljutiti na suca

Chelsea je pobijedio Atletico 2:0 u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Londonski Chelsea je deseti put u povijesti, a prvi nakon 2014. izborio mjesto u četvrtfinalu Lige prvaka, nakon što je u uzvratnoj utakmici odigranoj u srijedu na Stamford Bridgeu svladao gostujući Atletico Madrid s 2-0 (1-0) te s ukupnih 3-0 izbacio španjolsku momčad.

Vodeći pogodak postigao je Marokanac Hakim Ziyech u 34. minuti na asistenciju Tima Wernera. Konačnih 2-0 u četvrtoj minuti sučevog dodatka postavio je Emerson, koji je u igru ušao samo nekoliko trenutaka prije. Španjolci su od 82. minute igrali s desetoricom igrača, jer je izravni crveni karton zaslužio Stefan Savić, jer je laktom u prsa udario Ruedigera.

Mateo Kovačić je odigrao cijelu utakmicu za Chelsea i imao važnu defenzivnu ulogu. Šime Vrsaljko i Ivo Grbić ostali su na klupi za pričuve madridske momčadi.

gol expired Bayern opet pobijedio Lazio i sa 6:2 najavio pohod na obranu naslova divider

Atletico je utakmicu počeo s ofenzivnom postavom u kojoj su napadački par činili Joao Felix i Luis Suarez, a na bokovima su pozicije držali Marcos Llorente i Yannick Carrasco. No, Thomas Tuchel je svojim izabranicima naredio pritisak na zadnji obrambeni red gostujuće momčadi pa je Chelsea dominirao u posjedu lopte.

To nije dalo posebnog rezultata u prvih pola sata utakmice, jer su svi pokušaji domaćih igrača bili neprecizni ili završili u obrambenom bloku. No, ni Španjolci nisu bili posebno opasni pa su vratari na obje strane bili prilično nezaposleni. 

Sporna situacija: Madriđani tražili penal

Igrači i trener Atletica Diego Simeone u 26. minuti su tražili od suca Danielea Orsata da pokaže na bijelu točku. Domaći kapetan Azpilicueta prekratko je vraćao loptu prema vrataru Mendyju, za njom je pojurio Carrasco, ali ga je španjolski branič s leđa obuhvatio oko struka i pustio u trenutku kad je belgijski napadač krenuo padati. Orsato je odmahnuo rukom, a ni iz VAR sobe mu nisu sugerirali da pregleda snimku sporne situacije.

Za prvi i jedini pogodak u prvom poluvremenu dovoljna je bila jedna neopreznost igrača Atletica. Chelsea je do vodećeg pogotka došao iz prvog udarca koji je išao unutar okvira gola. U 34. minuti su svi gostujući igrači, osim dvojice stopera, došli duboko u polovicu domaće momčadi, zbog izvođenja slobodnog udarca.

To je ostavilo puno prostora za kontranapad koji su idealno izveli Kai Havertz, Timo Werner i Hakim Ziyech. Prvi je povukao loptu i pravovremeno je proslijedio na lijevi bok, gdje je u punom sprintu dolazio Werner.

gol expired Bruno Marić odgovorio Batiniću: "Korištenje prezimena Mamić smatram jadnim PR trikom" divider

Kad je došao na visinu jedanaesterca, njemački reprezentativac je poslao prizemnu loptu prema sredini, kroz noge Saviću, gdje je već čekao Ziyech i iz prve ju proslijedio prema golu. Lopta je Janu Oblaku prošla ispod ruke i završila u mreži.

Do kraja poluvremena Atletico je jednom došao u priliku zapucati prema Mendyju. U 39. minuti je to učinio Joao Felix, ali je njegov udarac išao ravno u domaćeg vratara.

U sljedećoj akciji na drugoj strani Oblak je morao intervenirati kako bi spriječio pogodak Kaija Havertza, a u 45. minuti je udarcem s ruba kaznenog prostora zaprijetio i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, no lopta je prohujala pokraj desne vratnice.

Chelsea ubitačnim kontrama srušio Atletico

Od očekivanog juriša Atletica prema golu domaće momčadi u drugom poluvremenu, nije bilo gotovo ništa. I dalje je Tuchelova momčad imala kontrolu lopte, a najopasnije situacije dolazile su iz kontranapada koje su igrači londonske momčadi sjajno koristili.

Jedan takav su izveli već u 48. minuti, kad je Werner pucao s nekoliko metara iskosa s desne strane, gađao dalji kut, ali je Oblak bio na pravom mjestu.

Slovenski vratar je ponovno morao intervenirati u 57. minuti, kad je skrenuo loptu koja je išla pod gredu nakon udarca Ziyecha s ruba kaznenog prostora.

Od 60. minute, kad je Simeone osvježio napad uvođenjem Dembelea i Corree umjesto Carrasca i Suareza, Atletico je uspio doći do posjeda, ali neke veće koristi od toga španjolska momčad nije imala.

Najveću priliku za Atletico imao je Joao Felix, ali tek u prvoj minuti dodanog vremena. No, njegov snažan udarac s 12 metara uspio je obraniti Mendy i tako još jednom sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Kad se očekivao zadnji sučev zvižduk, Chelsea je iz još jednog kontranapada došao do drugog pogotka. Emerson, koji je tek ušao u igru, dobio je loptu od Christiana Pulišića i još jednom svladao Oblaka koji je unatoč dva primljena pogotka bio najbolji igrač gostujuće momčadi.

Utakmicu na Stamford Bridgeu sudio je Talijan Daniele Orsato. 

CHELSEA - ATLETICO MADRID 2-0

Strijelci: 1-0 Ziyech (34), 2-0 Emerson (90+4) 

Liga prvaka, osmina finala - uzvratne utakmice:

17. ožujka
Bayern - Lazio 2-1 (Lewandowski 33-11m, Choupo-Moting 73, Parolo 82)
ukupan rezultat: 6-2
Chelsea - Atletico M. 2-0 (Ziyech 34, Emerson 90+4)
ukupan rezultat: 3-0

16. ožujka
Man. City - Borussia M. 2-0 (De Bruyne 13, Gundogan 18)
ukupan rezultat: 4-0
Real Madrid - Atalanta 3-1 (Benzema 34, Ramos 60-11m, Asensio 85 / Muriel 83)
ukupan rezultat: 4-1

10. ožujka
Liverpool - RB Leipzig 2-0 (Salah 70, Mane 74)
ukupan rezultat: 4-0
PSG - Barcelona 1-1 (Mbappe 31-11m / Messi 37)
ukupan rezultat: 5-2

9. ožujka
Borussia D. - Sevilla 2-2 (Haaland 35, 54-11m / En Nesyri 69-11m, 90+6)
ukupan rezultat: 5-4
Juventus - Porto 3-2 (Chiesa 49, 63, Rabiot 117 / S. Oliveira 19-11m, 115)
ukupan rezultat: 4-4 (Porto prošao dalje zbog više golova u gostima)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider