Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oduševljen zbog Lige prvaka

Abramovič pripremio 230 milijuna eura: Dovede li njih trojicu, Chelsea bi mogao dominirati godinama

Novi prvak Europe želi ostati na vrhu, trener je listu pojačanja zasad sveo na tri imena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Euforičan zbog osvajanja Lige prvaka, vlasnik Chelseaja Roman Abramovič odlučio je kako će budžet za pojačanja u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku iznositi 200 milijuna funti (to je nešto više od 230 milijuna eura).

Bez obzira na pandemiju koja je mnogim klubovima prouzročila velike gubitke, Abramovič neće štedjeti, pišu engleski mediji.

Opijen velikim uspjehom koji je momčad ostvarila ove sezone, Rus je treneru Thomasu Tuchelu obećao spomenuti iznos. Njemački stručnjak već zna na koga će to potrošiti, u fokusu su tri imena: Romelu Lukaku, Declan Rice i Adama Traore.

Ispravak pogreške

U kolovozu će se navršiti 10 godina otkako je Chelsea već jednom kupio Lukakua. Za tada 18-godišnjeg napadača izdvojili su Anderlechtu 12 milijuna eura i potpisali s njim petogodišnji ugovor, ali na Stamford Bridgeu nije bilo dovoljno vremena ni strpljenja za belgijsko čudo od djeteta. Slali su ga na posudbe, prvo u West Bromwich Albion, a zatim i u Everton, koji je u konačnici otkupio njegov ugovor, a kasnije ga prodao Manchester Unitedu, iz kojeg je u ljeto 2019. stigao u Inter. U dresu Nerazzurra bio je maestralan, s 24 gola i devet asistencija ove sezone najzaslužniji je za osvojeni naslov prvaka.

No koliko god Inter slavio, nekih velikih razloga za slavlje baš i nema jer je klub u financijskim problemima i ovo će ljeto, po svemu sudeći, biti puno više odlazaka nego dovođenja igrača. Upravo u tome svoju priliku vide u Chelseaju, nadaju se da Nerazzurri neće baš tražiti 100 milijuna eura, na koliko Lukakua u ovom trenutku procjenjuje Transfermarkt.

Vraćaju svoje dijete iz West Hama?

Declan Rice je još jedan igrač kojeg Chelsea zapravo želi vratiti. Taj defenzivni veznjak bio je u omladinskom pogonu Bluesea punih osam godina, od 2006. kada je stigao kao sedmogodišnjak pa do 2014. kada je otišao u istočni dio Londona, u West Ham. Rice sada ima 22 godine, od velikog talenta kojeg su Englezi nagovorili da odustane od igranja za Irsku (za koju je igrao u mlađim kategorijama) postao je već etablirani igrač u Premierligi i Tuchel ga silno želi dovesti, tim više što osim zadnjeg veznog može igrati i na pozicijama stopera.

Što se Traorera tiče, on je produkt Barcelonine škole, odakle je prije pet godina, kao 20-godišnjak, stigao na Otok. Poslije jedne sezone u Aston Villi i dvije u Middlesbroughu sada je već neko vrijeme u Wolverhamptonu, u čijem dresu oduševljava svojim igrama, a napose atletskim sposobnostima. Bio bi idealan za Tuchelovu formaciju 3-4-3, gdje bi mogao igrati i kao bočni i kao krilo.

U svakom slučaju, čini se kako će Abramovič učiniti sve da Chelseajevo ovosezonsko osvajanje Lige prvaka ne bude tek jedan izlet u vrh europskog nogometa, nego da momčad u sezonama koje slijede konstantno bude u borbi za tron Europe do samog kraja...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider