Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno potvrđeno

Presudio mu Dinamo: Thomas Tuchel više nije trener Chelseaja

Njemački strateg Thomas Tuchel više nije trener Chelseaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon senzacionalnog poraza od Dinama (1:0) Thomas Tuchel dobio je otkaz na klupi Chelseaja.

To je treći poraz ove sezone. Nakon Southamptona i Leedsa londonska je momčad upisala poraz i na otvaranju Lige prvaka.

''Klub u ime svih u Chelseaju želi zahvaliti Thomasu i njegovu stožeru za sve što su dali klubu. Thomas će uvijek imati zasluženo mjesto u povijesti Chelseaja nakon osvajanja Lige prvaka, Superkupa i Svjetskog klupskog prvenstva u svojem mandatu. Novi vlasnici nastavljaju sa žestokim radom kako bi unaprijedili klub i smatraju kako je bilo pravo vrijeme za ovakvu odluku'', stoji u priopćenju kluba sa Stamford Bridgea.

Iako je novi vlasnik preuzeo Bluese, američki milijarder Todd Boehly nastavio je stopama prijašnjeg vlasnika, ruskog oligarha Romana Abramoviča, koji je poznat po brzim smjenama trenera.

Tuchel odradio 100 utakmica u Chelseaju

Malo tko se dugo zadržao na klupi londonske momčadi, a to se pokazalo i u Tuchelovu slučaju. Zanimljivo, ovo mu je bila jubilarna stota utakmica na klupi Chelseaja, a jedan podatak otkriva kako su već neko vrijeme bili u svojevrsnom padu.

Posebno je patila defenzivna igra Chelseaja, konkretno u prvih 50 utakmica primili su tek 24 pogotka, a u sljedećih 50 čak 53 pogotka! Pokušali su to ispraviti ogromnim ulaganjima u posljednju liniju, ali čini se da je sve bilo uzalud.

Igor Jovićević Liga prvaka posvetila posebnu objavu Hrvatima, Dinamo i hrvatski trener u prvom planu divider

Samo su za Wesleyja Fofanu istresli čak 80 milijuna eura, ali na jučerašnjem susretu Mislav Oršić je prohujao kao na motoru pokraj njega i sjajno poentirao za rušenje još jednog engleskog velikana.

Zbog toga je Fofana završio na stupu srama, ismijavali su ga navijači Chelseaja, ali i cijeli internet.

Nijemca je dotukao poraz na Maksimiru

Nakon jučerašnjeg dvoboja njemački je strateg bio utučen, ogorčen, ali i posve iznenađen zbog poraza na Maksimiru:

"Ljut sam na sebe, na naš nastup, ovo je težak podbačaj", započeo je pa dodao kako nisu podcijenili hrvatskog prvaka, ali da nije očekivao ovakvu predstavu svoje momčadi.

gol expired Engleski novinari šokirani plaćama Dinamovih igrača i impresionirani u centru Zagreba: "Maksimir bolji od Anfielda" divider

Ako je suditi prema riječima engleskih medija, Tuchelovo nezadovoljstvo tinjalo je neko vrijeme.

Navodno je sve počelo na pripremama, koje su odrađene na Floridi, što se nije baš svidjelo ni igračima, ni stručnom stožeru, koji nije bio zadovoljan uvjetima rada, kao ni vremenskim uvjetima, ali ni zalaganjem i radom nogometaša.

Zanimljivo, nakon što su dinamovci srušili Totteham u Europskoj ligi, Jose Mourinho dobio je otkaz tek mjesec dana kasnije, a Tuchel već sljedeće jutro. 

U svakom slučaju, Chelsea je donio odluku. Neće se oglašavati do imenovanja novog trenera, a novi izazov je pred njima već za tri dana, i to u gostima kod Fulhama u Premier ligi.

Dio medija špekulira kako bi Graham Potter mogao biti glavni kandidat za novog menadžera. Čovjek je to koji radi čuda s Brightonom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider