Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tužno

Svi pričaju kako se Maksimir urušava, a pogledajte što se događa s Poljudom

Krov Poljuda već se rušio, i to ne tako davno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovih dana jedna od glavnih vijesti u hrvatskom medijskom prostoru bila je izgradnja novog stadiona Dinama.

Prijedlog vizuala novog stadiona, koji bi se izgradio nakon rušenja Maksimira, objavio je Dinamo na službenoj stranici, a plan je napravio poznati zagrebački arhitekt Otto Barić, koji se nekoliko dana nakon toga kandidirao za zamjenika Jelene Pavičić Vukičević u lovu na čelo Grada Zagreba.

Dok svi pričaju kako se Maksimir urušava, bajno stanje nije ni s najljepšim stadionom u Hrvatskoj. Poljud se također nalazi u lošem stanju i potrebna mu je obnova kako ne bi došlo do urušavanja krovne konstrukcije.

gol expired Hit igrač Serie A: ''U Dinamu su svi znali da navijam za Hajduk, a san mi je zaigrati na Poljudu'' divider

Fotografija koju je objavio portal DalmacijaDanas pokazuje oštećenje poljudske ljepotice. Prema fotografiji vidi se veliko oštećenje stupa koji pridržava krov stadiona na jednoj od tribina.

Krov Poljuda već se rušio 

U veljači 2019. godine, na utakmici Hajduka i Gorice, jaka bura odlomila je dio krova iznad zapadne tribine, pa su bila zatvorena tri ulaza na stadion zbog sigurnosti navijača koji su u tom trenutku već bili na stadionu, no srećom dijelovi krova nisu pali na ljude.

Hajduk primiruje situaciju

''Svako toliko i sami zaprimimo slične dojave i fotografije. Nema nikakve brige, ovdje se radi o manjoj šteti nastaloj u betonu, nema govora o tome da se radi o oštećenju koje bi ugrozilo, primjerice, statiku krovišta ili nešto slično. Za kontrolu stadiona i njegovih elemenata postoje za to ovlaštene osobe'', poručili su s Poljuda portalu Dalmaciji danas.

gol expired Fabregas nahvalio Kovača i objasnio kako pod njim stvari funkcioniraju divider

Stadion Poljud izgrađen je 1979. godine u sklopu izgradnje športskih objekata 8. Mediteranskih igara.

Navodno se Grad Split i HNK Hajduk planiraju prijaviti za financiranje iz EU fondova za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Za obnovu krovišta potrebna su 102 milijuna kuna.

Ako Dinamo krene u izgradnju stadiona, Poljud će ostati jedini hrvatski stadion koji može primiti više od 20 tisuća ljudi. Hrvatska nogometna reprezentacija u budućnosti će sigurno najvažnije utakmice igrati pred punim Poljudom, ali koliko je ovakav Poljud siguran za navijače, to je pitanje koje se nameće.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider