Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skupština HNS-a

Šuker odlazi s čela HNS-a: Određen datum izbora, Kustić i Svetina preuzimaju glavne funkcije

Završena je Skupština Hrvatskog nogometnog saveza…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skupština HNS-a donijela je oduku da se izbori za novog predsjednika održe 29. srpnja. Kao što smo i najavili, Davor Šuker broji posljednje dane na mjestu predsjednika HNS-a.

Još uvijek aktualni predsjednik tražio je da se izborna Skupština održi 15. prosinca, mandat mu traje do 17. prosinca, no glatko je odbijen njegov prijedlog.

Time je zapravo sve rečeno, jasno je da je Šuker na pragu odlaska. Kako trenutačno stvari stoje, čak i ako se bude htio kandidirati, najvjerojatnije neće dobiti podršku Zagrebačkog nogometnog saveza, a bez podrške domicilnog saveza ne može ni teorijski ući u utrku.

Šuker će možda dobiti neku počasnu funkciju, primjerice ambasadora Saveza. U svakom slučaju, ostaje član Izvršnog odbora Uefe i kao takav će biti od koristi za Savez i hrvatski nogomet u cjelini.

gol expired Šuker izgubio potporu moćnih saveznika i na pragu je odlaska: Evo tko je glavni kandidat za novog predsjednika HNS-a divider

U nedjelju smo već ekskluzivno objavili da je Šuker zapravo bivši, a da je najveći kandidat za novog predsjednika Marijan Kustić, dosadašnji izvršni direktor i glavni operativac HNS-a.

Ako Kustić postane novi predsjednik, a puno toga govori da će se to dogoditi, ulogu izvršnog direktora mogao bi preuzeti Tomislav Svetina, član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza. Zasad su takve naše informacije, vidjet ćemo što će se događati sljedećih dana i tjedana.

Na sjednici su izglasane i izmjene Statuta prema kojima se opet mijenja sastav skupštine Saveza. Smanjen je broj delegata koje u skupštinu daje deset prvoligaških klubova, a povećava se broj zastupnika koji su predstavnici županijskih saveza.

Prvoligaši više neće delegirati u Skupštini po dva zastupnika, nego samo jednog, dok će županijski savezi umjesto jednog predstavnika slati po dvojicu. Na taj način odnos moći opet se dramatično mijenja u korist županijskih saveza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider