Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je dogovoreno

Stigao je odgovor koji je čekala kugla zemaljska - Messi odlučio gdje će igrati sljedećih pet godina

Jedan od najboljih svih vremena pristao je na smanjenje plaće od 50 posto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ugledni katalonski Sport razvalio je preko cijele naslovnice – Leo Messi i Barcelona dogovorili novi ugovor na pet godina. Iako se posljednjih tjedana pričalo kako bi se mogao preseliti u MLS, čini se kako su se obje strane konačno dogovorile i potvrdile da će jedan od najboljih svih vremena karijeru zaključiti u Barceloni.

Leo Messi smatra kako ima dovoljno motiva da nastavi nositi Barcin dres na najvećoj razini još barem pola desetljeća, a s tom procjenom slažu se i ljudi iz kluba. Argentinac se veseli nastavku suradnje i zasad je odgodio želju za odlaskom iz katalonske prijestolnice.

Barcina desetka u novom ugovoru pristala je smanjiti svoja primanja za čak polovicu uz otkupnu klauzulu od 350 milijuna eura. Svjestan je financijske situacije u kojoj se klub nalazi i smatra da mora biti primjer ostalim igračima, ali katalonski mediji tvrde da novac nikad nije bio problem u pregovorima.

Problem su bili porezi, vrlo osjetljiva tema za obje strane jer ne žele napraviti pogrešan korak u plaćanju davanja državi.

gol expired Novac koji možemo samo sanjati: Pogledajte koliko je Messi dnevno zarađivao u Barci divider

Katalonske novine dodaju kako je zasad riječ o džentlmenskom dogovoru i ne može se smatrati konačnim, ali pregovori su vrlo napredni i morat će se dogoditi čudo kako bi propali. Sad je sve na odvjetnicima i savjetnicima Barcelone i igrača, još moraju ispolirati detalje ugovora i zatvoriti posljednja poglavlja. Stoga se službena objava očekuje krajem srpnja.

Messi će ugovor pročitati negdje na moru jer je trenutačno na godišnjem odmoru, a svide li mu se svi detalji, i potpisat će ga.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider