Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Smijurija u Portugalu

Neviđena sramota obilazi svijet: Veliki rival izvrijeđao sve redom, a najviše jednog političara

Prekinuta utakmica Belenensesa i Benfice izazvala je žestoke reakcije u Portu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Belenensesa Rui Pedro Soares zaplakao je pred kraj prvog poluvremena sinoćnje kontroverzne utakmice s Benficom na lisabonskom Nacionalnom stadionu.

„Ovo je velika sramota, nema propisa i kalendara koji bi to opravdali. Razgovarao prije utakmice s čelnicima lige koji su mi rekli da moramo igrati ako imamo osmoricu igrača na raspolaganju. Da nismo istrčali, oduzeli bi nam od dva do pet bodova“, pričao je Soares nakon utakmice o kojoj priča cijela Europa.

Već tijekom utakmice na društvenim mrežama oglasio se Bernardno Silva. Trenutačna zvijezda Manchester Cityja gledala je utakmicu na televiziji. Silva je dijete Benfice i naravno da prati svoj klub u portugalskoj ligi.

gol expired U Villarrealu pucaju od bijesa, Xavijeva Barca u milosti sudaca: "Netko nam mora objasniti zašto taj penal nije dosuđen" divider

"Što je ovo? Jesam li jedini koji ne razumije zašto ova utakmica nije odgođena", objavio je post.

Susret 12. kola portugalskog nogometnog prvenstva između dva lisabonska kluba pretvorio se u farsu te je prekinut u 49. minuti pri vodstvu Benfice od 7-0 jer je domaći sastav ostao sa samo šest igrača na terenu.

Zbog velikog broja igrača zaraženih koronavirusom Belenenses je na početku dvoboja imao samo devetoricu na terenu što je mnogo jača Benfica neumoljivo kaznila sa sedam pogodaka. Čak je jednu od pozicija u obrani morao je pokriti i rezervni vratar Belenensesa Joao Monteiro.

Početkom nastavka domaća momčad izašla je sa sedam igrača na teren, a onda se jedan od njih srušio na travnjak odglumivši ozljedu kako bi utakmica bila prekinuta.

Naravno da je ta utakmica dan poslije glavna priča u Portugalu. Gotovo svi mediji raspisali se o sramoti na Nacionalnom stadionu.

S najoštrijim kritikama javili su se veliki Benficini rivali iz Porta.

„Portugalski nogomet priuštio si je smijuriju, odigravanje utakmice u kojoj je jedna od momčadi imala samo devet igrača na terenu, od kojih su dva bila vratara, a nijedna zamjena", stoji u Portovu glasilu Dragões Diáriju.

gol expired Iznenađenje u New Yorku: Kambosos pobijedio favoriziranog Lopeza i ujedinio pojaseve divider

Plavo-bijeli pucaju na Joãa Paula Rebela, državnog tajnika za mlade i sport:

"To je jedan od najnesposobnijih dužnosnika u povijesti Portugala. To što smo gledali toliko je apsurdno da neće tako skoro izblijedjeti", grme sa Dragoa.

"Portugalska liga sinoć je bila glavna tema sportskih vijesti diljem svijeta. Ni krokodilske suze predsjednika Belenensesa neće pomoći će da se sramota razvodni“, među ostalim stoji u priopćenju Porta, u kojem su očito jako ljuti što su Orlovi na lagan način došli do tri nova boda i sada su prvi na ljestvici s dva boda više od Porta i Sportinga.

Utrka za naslov prvaka očito će biti jako tijesna i svaki bod mogao bi biti od velike važnosti.

Između redova može se iščitati da u Portu smatraju kako se Benfici ide na ruku s najviših državnih razina. Igre moći i međusobne optužbe Benfice i Porta o privilegiranosti u portugalskom nogometu traju desetljećima. Ovakve sekvence samo dodatno raspiruju sumnje i optužbe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider