Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajan transfer

Osijek doveo veliko pojačanje: Potpisao povremeni hrvatski reprezentativac!

Bivši igrač Dinama i Lokomotive vratio se u Hrvatsku nakon pet godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karlo Bartolec novi je igrač Osijeka, objavio je slavonski prvoligaš na službenoj stranici.

Potpisao je ugovor na tri godine, nakon što je prethodno raskinuo ugovor kojega je imao s danskim Kopenhagenom.

Riječ je o dobro poznatom igraču s hrvatske nogometne scene, bez obzira na to što u HT Prvoj ligi ne igra još od 2016. kada je iz zagrebačke Lokomotive prešao u Nordsjaelland.

Prošao je mlađe kategorije u Dinamu, a potpuno se afirmirao u redovima Lokomotive što mu je i omogućilo inozemni transfer u Dansku što je svakako bila stepenica više u njegovom igračkom razvoju.

Stekao dragocjeno inozemno iskustvo

Tamo se Bartolec jako dobro snašao, pružao je odlične partije što je zaintrigiralo i izbornika Zlatka Dalića pa mu je tijekom 2018. uputio i poziv u najbolju nacionalnu vrstu. Za „Vatrene“ je debitirao u prijateljskom ogledu s Jordanom na riječkoj Rujevici.

Potom je za 2,6 milijuna eura transferiran u Kopenhagen za čiju je momčad odigrao 60 utakmica, postigavši dva gola uz šest asistencija. U klubu čiji je dres nosio prije toga zabilježio je 97 nastupa, strijelac je bio sedam puta, a čak u 18 navrata našao se u ulozi asistenta za pogotke.

Brz je i prodoran, ima sada već i dragocjenog iskustva u karijeri te je Nenad Bjelica uvjeren kako će biti od velike koristi Bijelo-plavima.

Očekuje se kako će Karlo biti među kandidatima već za europski ogled s CSKA-om u Sofiji, budući da je za njega ishođena sva potrebna dokumentacija kako bi što prije mogao zaigrati za NK Osijek.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider