Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kontroverza u važnoj utakmici

Skandalozno suđenje u korist Barcelone diglo Španjolsku na noge: "Očigledna pljačka. Neviđena sramota"

Repovi s utakmice Barcelona - Valladolid mogli bi se dugo vući.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je došla na samo bod od vodećeg Atletico Madrida zahvaljujući pobjedi protiv Valladolida 1:0.

No, nakon utamice najmanje se piše o golu Ousmanea Dembela i hrabrom nastupu Valladolida - svjetla pozornice rezervirana su za suca Jaimea Latrea.

U Valladolidu - a posljedično i Madridu, jer Barca se bori za naslov upravo s madridskim klubovima Realom i Atleticom - bijesni su na Latreovo suđenje, a nekoliko odluka posebno strši.

Ruka, crveni, sumnjiv gol...

Prva se dogodila u 62. minuti kada je Jordi Alba igrao rukom u vlastitom šesnaestercu. Sudac se nije oglasio, nije ni pogledao VAR. Nakon utakmice pojavilo se dosta sprdnje na ovu situaciju, maštoviti fotošoperi Albu prikazuju kao košarkaša.

Zatim, kontroverzno isključenje u 79. minuti. Dembele je bio u naletu, a Oscar Plano ga je zaustavio taktičkim prekršajem, svjestan da će dobiti karton. Samo, nije očekivao da će on biti crvene boje. Igrači Valladolida protestirali su u nevjerici, nisu mogli vjerovati što se upravo dogodilo.

"Sudac nije bio pošten prema Valladolidu. To nije bio crveni. Srušio ga je, ali ne toliko grubo", rekao je Andujar Oliver, bivši sudac i današnji sudački analitičar.

Pored toga, Oliver smatra i da je gol Barcelone bio neregularan.

"Bio je prekršaj Jordija Albe 10 sekundi ranije pri oduzimanju lopte", smatra.

"Sudac je ozbiljno oštetio moju momčad"

O svemu se oglasio čak i gradonačelnik, ujedni i vatreni navijač Valladolida Oscar Puente, koji je popratio utakmicu na objavama na Twitteru.

"Ovo je očigledna pljačka i neviđena sramota", napisao je nakon prve situacije s Albom.

gol expired Messi u poluvremenu optužio suca koji je na kraju pomogao Barci: "To je nevjerojatno" divider

"Majko mila, kakva besramnost. Još je 0:0 u 80 minuta, tamo je 11 heroja blanquivioleta", napisao je, a u istim je tonu nastavio i kada se javio u radijsku emisiju El Partidazo de COPE.

"Još stojim iza svega. Ozbiljno su oštedili moju momčad. Sučev cilj bio je pomoći većoj momčadi kojoj nije išlo protiv manje. Ne znam radi li se tu o pritisku La Lige... Evidentno je da nije nevin u ovoj priči", sipao je optužbe.

"Ako Barcelona postane prvak, bit će nemoguće zaboraviti ovu noć", piše u sličnom tonu madridska Marca. Doista, ovo bi lako moglo usmjeriti prvenstvo na Barcin mlin...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider