Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo je za dosje x

Pokrenuo teorije zavjere: Probudio se iz kome pa progovorio tečni francuski, a onda umislio da je poznati glumac

Njegova je priča i danas potpuno nevjerojatna, podsjeća nas BBC.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

BBC nas je ovih dana na svojim sportskim stranicama podsjetio na nevjerojatnu priču bivšeg poluprofesionalnog nogometaša Roryja Curtisa. On je prije osam godina dospio u britansku i svjetsku javnost nakon teške nesreće koju je doživio na autocesti kada se njegov automobil prevrnuo, a potom se u njega zabilo još nekoliko vozila.

Curtis je s teškim ozljedama glave i tijela prebačen u bolnicu gdje je je stavljen u induciranu komu. Tada je Curtis igrao za niželigaške klubove, a kao talentiranog klinca iz Birminghama u svoju ga je nogometnu akademiju doveo i Manchester United.

No Rory nije htio biti odvojen od obitelji te svoj talent nikad do kraja nije uspio razviti igrajući u ligama gdje je, kako je sam jednom prilikom istaknuo, važnije bilo dobro uklizati nego zabiti pogodak, što je bio njegov zadatak kao napadača.

Scena iz Dosjea X

No nogometna karijera i njegov talent nisu bili ti zbog kojih je dospio na naslovnice. Za njega se veže jedna od najluđih priča koja je potaknula mnoge teorije. Naime, Rory se nakon buđenja iz kome borio s vlastitim umom koji se itekako poigrao s njim.

Njegove prve riječi nakon buđenja bile su na tečnom francuskom. Medicinska sestra koja je s njim razgovarala bila je igrom slučaja također tečna u tom jeziku pa je pitala njegovog oca iz kojeg su dijela Francuske. Problem je u tome što Curtis nikad nije naučio francuski, učio ga je u osnovnoj školi, a znao je osnove.

gol expired Toni Kukoč otkrio najveću neistinu vezanu za njega u dokumentarcu 'The Last Dance', ali i o Jordanu divider

''Moj otac je potom napravio istraživanje i pronašao obiteljske korijene u Normandiji. Ali to je bilo prije dva stoljeća. Kada ukucate moje ime na Youtubeu, vidjet ćete mnoge teorije zavjere povezane s mojim imenom. Prema njima mozak može sadržavati znanje iz prošlih generacija. Koliko je to ludo'', priča Curtis ovu zanimljivost.

Oporavljao se fizički brže od očekivanog što je pomalo šokiralo liječnike. No ozljede mozga utjecale su na njegovo sjećanje, a um je često lutao. Tako je jednom u ranoj fazi buđenja nakon kome brzo prestao s francuskim, ali je mislio da ima 10 godina.

Mislio da je Matthew McConaughey

Medijima je još luđa bila priča kako je jedno vrijeme, dok je boravio u bolnici, mislio da je poznati holivudski glumac Matthew McConaughey. Dok je ležao u krevetu zahtijevao je od osoblja bolnice da ga pusti na filmski set.

''Kako sam imao slomljen kuk morala me majka voditi do kupaone. Sjećam se da sam se pogledao u ogledalo o nije mi bilo jasno tko sam.''

Danas radi kao frizer u obiteljskom salonu, a njegova priča će ostati inspiracija za mnoge teorije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider