Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gadne provokacije

Rafalna paljba uoči velikog derbija: Klopp razbjesnio Guardiolu, Man Cityjev bunker na Anfieldu

Sutra je na rasporedu veliki derbi engleskog nogometa Liverpool – Manchester City.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Redsi love posljednji vlak, moraju pobijediti ako žele zadržati kakve-takve šanse za obranu naslova prvaka. Građani imaju sedam bodova više i utakmicu manju. Ako izvuku makar remi na Anfieldu, riješit će se zadaha najvećeg rivala, barem je to Liverpool bio uoči početka sezone.

Psihološka priprema utakmice započela je plotunom teške artiljerije. Pepu Guardioli nisu sjeli neke izjave Jurgena Kloppa. Najviše ga je uzrujala Kloppova konstatacija da je Man City imao dva tjedna pauze zbog korone u trenutku najgušćeg rasporeda.

“Klopp je pogriješio. Možda su to bila dva ili tri mjeseca, možda i četiri. Sigurno je to razlog zašto smo u top četiri", ironizirao je Katalonac, dodavši:

Kloppove provokacije

"Jürgen će možda morati pregledati kalendar. U nedjelju, kad ga vidim na terenu, pitat ću ga koliko smo imali slobodnih dana.”

Kloppova aluzija odnosila na Cityjevu situaciju s koronom oko Božića, zbog čega je odgođena utakmica s Evertonom uoči Nove godine. City se vratio na teren 3. siječnja, na gostovanje kod Chelseaja otišao je bez šest igrača koji su bili pozitivni na testu.

„Nisam iritiran Kloppovim izjavama, ali nisam to očekivao. Vi znate da to nije istina, nijedan momčad Premierlige nije imala dva tjedna pauze. Postoje treneri koji ovako što izjave zbog ciljanog razloga. Ako je to rekao zbog toga, onda ništa. Pozdravljam“, izjavio je Guardiola.

gol expired Ngannou fotografijom najavio "iskupljenje", Miočić mu odgovorio: "Nažalost, mora se boriti protiv mene" divider

Nije to jedina Kloppova izjava s kojom je bocnuo velikog suparnika. Nijemac se dotakao i Guardioline taktike kada gostuje na Anfieldu. Provokacija je očita…

„Imali smo ogleda na Anfieldu kada njihov bek Kyle Walker nije prešao centar cijelu utakmicu“, odapeo je još jednu otrovnu strelicu njemački stručnjak.

Činjenica jest da Guardiola nikada nije pobijedio na Anfieldu otkako je stigao u Premierligu. Guardiolin Man City i Liverpool sastali su se ukupno 12 puta u svim natjecanjima. Građani su upisali četiri pobjede, jednu na penale.

Guardiola je u razgovoru za španjolske medije priznao da se osjeća anksioznost kada gostuje na slavnom stadionu.

Anfield muči Guardiolu

„Krilatica This is Anfield nije marketinški slogan. Postoji tu nešto što ne možete osjetiti ni na jednom drugom stadionu na svijetu.“

No ova sezona je po mnogo čemu drugačija od prethodnih. Liverpool je u krizi igre i rezultata, a neće imati ni pomoć svojih navijača, što je možda njegovo i najjače oružje kada igra na Anfieldu.

Man City bilježi niz od devet uzastopnih pobjeda u Premierligi. Svakim danom je sve veći i veći favorit za osvajanje naslova prvaka. Koeficijent u William Hillu na današnji iznosi mizernih 1,14.

Tko je kriv za loše suđenje u HNL-u?

Ukupno glasova:

Za najveću englesku kladionicu Građani su favoriti i na Anfieldu. Pobjedu gostiju William Hill plaća s 2,10, a domaćina s 3,40.

Klopp kaže da nije siguran da će Guardiola zbog svega toga promijeniti taktiku i otvorenim gardom krenuti po prvu pobjedu na mitskom stadionu Liverpoola.

„Ne znam što će napraviti, vidjet ćemo. No svi znamo koliko nam navijači znače. Dugo nas to nije pogađalo, pobjeđivali smo i pred praznim tribinama, no posljednjih tjedana jest. Što je, tu je, moramo dati sve od sebe za pobjedu“, zaključio je Liverpoolov strateg.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider