Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novo priznanje

Procurila FIFA-ina momčad godine: Modrić opet među najboljima na svijetu

Mediji diljem Europe prenose vijest kako je otkrivena FIFA-ina momčad godine odnosno FIFPro World11.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najugledniji izbor za momčad godine sigurno je onaj FIFA-e. Naročito zbog načina na koji se ova momčad bira. FIFPro odnosno Međunarodna udruga nogometnih profesionalaca u rujnu pošalje na tisuće glasačkih listića svakom profesionalnom savezu u svijetu koji je član ove organizacije.

Svaki igrač bira po jednog vratara, četiri braniča, tri veznjaka i tri napadača, a studenom FIFA i FIFPro zajedno objavljuju listu od 55 nogometaša. Momčad godine se proglašava na gala večeri u sjedištu FIFA-e u Zurichu, no neki su mediji već objavili navodnu listu igrača koji su izabrani u prvih 11.

Na listi koja je procurila opet se nalazi naš Luka Modrić, koji je drugu godinu zaredom izabran među najbolje nogometaše svijeta. U veznom redu uz Luku je njegov suigrač iz Reala Toni Kroos te Andres Iniesta.

Na vratima je Manuel Neuer, a ispred njega su Sergio Ramos, Gerard Pique, Thiago Silva i Marcelo. U napadu su Cristiano Ronaldo, Leo Messi i Neymar.

Osvajač Lige prvaka Real Madrid ima čak petoricu nogometaša u momčadi godine, Barcelona ima četvoricu, a jedina dva kluba koji imaju igrače na listi najboljih 11 su Bayern i PSG. Niti jedan jedini igrač iz Premierlige nije ušao među najbolje, kao niti iz Serie A.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider