Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
počivao u miru

Preminuo Zlatko Kranjčar, jedna od najvećih Dinamovih legendi

Zlatko ''Cico'' Kranjčar preminuo je u KBC-u Merkur nakon kratke i teške bolesti.

Dinamo i hrvatski nogomet ostali su bez još jednog velikana. U 65. godini preminuo je Zlatko Kranjčar. Legendarni Cico napustio nas je nakon kratke i teške bolesti. Prvo je hospitaliziran u Zadru prije desetak dana zbog problema s jetrom, a kasnije prebačen u zagrebačku bolnicu Merkur, gdje je i preminuo.

Kranjčar je rođen u Zagrebu 1956., a karijeru je počeo u Dinamu, u kojem je igrao od svoje desete godine. Osvajač je čuvenog Dinamova naslova prvaka 1982. godine i bio je jedan od simbola Dinama. Za Modre je nastupio 307 puta i postigao čak 125 golova.

gol expired Ćiro Blažević shrvan viješću o Kranjčarovoj smrti: ''Bez Cice ne bi bilo 1982.'' divider

Prvi kapetan Hrvatske, Vatrene odveo na SP

Bio je prvi kapetan reprezentacije Hrvatske u povijesti na utakmici protiv SAD-a 1990. godine. Otac je nogometaša Nike Kranjčara, kojeg je vodio i kao hrvatski izbornik od 2004. do 2006. Posljednji trenerski posao imao je u Iranu 2019. godine.

Osim u Dinamu legenda je i u Austriji. Za bečki Rapid odigrao je vrlo uspješnih sedam sezona, a karijeru je zaključio u VSE St. Pöltenu.

gol expired Otišao je veliki gospodin koji je neizmjerno volio Hrvatsku i život: Cicin gol protiv Zvezde pamtit će se dok je Dinama divider

Najveći podvig kao trener napravio sa Zagrebom

Bio je trener čuvene momčadi NK Zagreb, koja je osvojila naslov 2002. godine. Dvaput je bio prvak Hrvatske s Dinamom, a 2012. osvojio je naslov prvaka Irana sa Sepahanom.

Vatrene je odveo na Svjetsko prvenstvo u Njemačku 2006. godine, gdje Hrvatska nije prošla skupinu s Brazilom, Japanom i Australijom.

Cico je trenirao i Marsoniju, Rijeku, Segestu, Slaven, Samobor, Dunajski Stredu, Al-Ahli, reprezentaciju Crne Gore...

Kao igrač osvojio je prvenstvo Jugoslavije i dvaput Kup s Dinamom; dvaput austrijsku Bundesligu, triput Kup i triput Superkup s Rapidom.

gol expired Od Cice Kranjčara oprostio se dirljivo njegov voljeni Dinamo, lijepe riječi stigle iz Hajduka divider

gol expired Austrija i Crna Gora zavijene u crno zbog Kranjčara: "Sanjali smo najljepše snove" divider
 

Počivao u miru... 😞🙏🕯

Objavljuje gol.hrPonedjeljak, 1. ožujka 2021.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider