Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
O velikim i malim slovima

Osijek želi zadržati prvo mjesto u HNL-u, Bjelica kritizirao medije: "Nitko nije oštećen!"

Trener Osijeka najavio je susret šestog kola Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sa četiri pobjede i jednim remijem te ukupno 13 bodova Osijek kao prvenstveni lider u nedjelju gostuje u Puli kod Istre 1961. Tim povodom Nenad Bjelica održao je konferenciju za medije koju je otvorio osvrtom na pobjedu protiv Rijeke u prošlom kolu koja je izazvala određene kontroverze.

Osijek je u tom dvoboju slavio s 1:0 i odvojio se na vrhu HNL-a, a pri rezultatu 0:0 u početnim minutama Rijeka je postigla pogodak koji je VAR poništio nakon što je krivo povučena crta. Zbog toga se šef sudačke organizacije Bruno Marić ispričao Riječanima, naglasivši kako se zapravo nije dogodila nikakva pogreška nego je samo krivo povučena crta.

"Prije najave utakmice s Istrom 1961, samo bih se vratio na utakmicu s Rijekom jer poslije utakmice bilo je dosta polemika. Neke stvari koje nama nisu išle u korist su pisane velikim slovima u naslovu, a one istinite i kako se situacija na terenu zaista i dogodile su napisane ili malim slovima ili uopće nisu napisane. Fakt i činjenica je da u toj utakmici nitko nije bio oštećen i da je linijski sudac donio ispravnu odluku što je potvrdio i šef sudaca Bruno Marić. Njegova isprika Rijeci je na puno portala i u puno medija ispala kao isprika zbog neke greške, a greška je bila samo u crtanju linije koje je u nadležnosti isključivo tehničara, a ne suca niti gospodina Marića. To je važno napomenuti, a ako ja to trebam napomenuti 10 puta da biste vi to tako napisali, onda ću ponoviti 10 puta, jer kad se laž 10 puta izgovori, onda ta laž postaje istina, a istina je da je donesena ispravna odluka i da nema nikakve mrlje na našoj pobjedi protiv Rijeke", poručio je Bjelica, dodavši:

"Inače, Rijeci želim sve najbolje u utakmicama s PAOK-om i da se plasiraju u Konferencijsku ligu."

O dvoboju s Puljanima trener Osijeka je kazao:

"Pripremamo se cijeli tjedan za utakmicu, osim Topčagića i ovih od ranije ozlijeđenih svi su igrači u treningu. Imamo praktički 22 igrača koja su spremna biti u kadru momčadi plus vratari, imam stvarno luksuz izbora na svim pozicijama i jako sam sretan zbog toga."

"Sada kad više nismo u Europi trojica-četvorica igrača će otići na posudbu kako bi stekli potrebnu minutažu", naglasio je Bjelica.

U zaključku, osječki strateg je rekao:

"Iako Istra ima dovoljno kvalitete da ugrozi bilo koju ekipu u HNL-u, naravno da se nadamo jednoj dobroj utakmici i pobjedi protiv ekipe koja je na početku prvenstva imala jednu sjajnu pobjedu protiv Dragovoljca nakon čega je nanizala nekoliko poraza."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider