Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraj jedne ere

Legendarni trener nakon 15 godina na klupi reprezentacije dobio - otkaz! Odradio je čak 224 utakmice i odveo ih do polufinala SP-a

Nakon četiri uzastopna poraza u kvalifikacijama za Katar, Urugvaj se odlučio za promjenu na klupi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Budući da je urugvajska nogometna reprezentacija upisala četiri poraz u nizu i tako pala na sedmo mjesto poretka u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, nogometni se savez odlučio na nepopularan potez.

Raskinuli su suradnju s Oscarom Tabarezom, 74-godišnjim trenerom koji je proveo nevjerojatnih 15 godina na klupi Urugvaja i tako postao izbornik s najviše utakmica na klupi neke reprezentacije, čak 224 utakmice.

Odveo je reprezentaciju Urugvaja na osam velikih natjecanja, 2011. godine je osvojio Copa Americu, dok je 2010. na Svjetskom prvenstvu u JAR-u izveo pravu senzaciju i odveo Uruguvaja do prvog polufinala i četvrtog mjesta na svjetskoj smotri.

Iako su Urugvajci tek na sedmom mjestu poretka, zaostaju tek bod za Kolumbijom na četvrtom mjestu koje osigurava izravan plasman u Katar i Peruom na petom mjestu koje garantira dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Tabareza bi trebao naslijediti Diego Aguirre koji trenutno vodi brazilski Internacional.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider