Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UEFA mu stala na kraj

Problematični Srbin ne smije igrati ako ne pokrije tetovažu četničkog vojvode iz Knina

Ognjen Vranješ dobio je zabranu igranja UEFA-inih utakmica ako ne pokrije tetovažu četničkog vojvode.

Galerija Ognjen Vranješ u dresu AEK-a (Foto: AFP) Ognjen Vranješ protiv Sadija Manea (Foto: AFP) Bruno Petković i Ognjen Vranješ (Foto: AFP) +1 Ognjen Vranješ (Foto: AFP)

Problematični bosanski Srbin, Ognjen Vranješ dobio je upozorenje UEFA-e nakon utakmice Konferencijske lige prošlog mjeseca protiv mostarskog Veleža. Krovna europska nogometna organizacija zabranila mu je daljnje igranje utakmica u Europi ako na njima bude imao otkrivenu ruku na kojoj je tetoviran lik ratnog zločinca iz 2. svjetskog rata, Momčila Đujića.

Organizacija za borbu protiv rasizma u nogometu, FARE je opisala kako je Vranješ imao tetovažu s "motivima koji pozivaju na fašizam'', a na ovu prijavu svog službenog partnera reagirala je UEFA.

Vranješ je već dobro poznat na ovim prostorima. Zbog ove je tetovaže i svađanja s navijačima izbačen iz reprezentacije Bosne i Hercegovine, za koju je igrao do prije koju godinu. 

''Sjećate li se košarkaša Gurovića i zabrane nastupa u Zagrebu protiv Cibone zbog tetovaže drugog povijesnog velikana Draže Mihailovića? Uvjet je bio da tetovaža bude pokrivena zavojem ili na sličan način, što naravno Milan Gurović nije ni pomislio uraditi. Poruka je jasna, vojvoda Đujić ostaje na mojoj ruci dok je ruka na meni ili dok ja ne odlučim drugačije, a to bi značilo još dugo, ako Bog da zdravlja i sreće, bez obzira da li se to nekome sviđa ili ne'', poručio je Vranješ prije koju godinu u izjavi o tetovaži koju su prenijeli mediji u BiH.

Puni medijske stupce, ali ne zbog nogometa

Prošle je pak godine Vranješ zajedno s bratom uhićen u rodnoj Banjoj Luci zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Vranješ danas igra u grčkom AEK-u, gdje je bio jedan od heroja tamošnjih navijača. Nakon toga je otišao u Anderlecht, gdje je izbačen iz prve momčadi zbog slabe forme, ali i svađe s navijačima BiH i konačnog izbacivanja iz reprezentacije.

U Belgiji je pak doživio poniženje kada je priveden u zračnoj luci nakon povratka iz Banje Luke. Mislili su da je migrant jer nije mogao dokazati da je igrač Anderlechta, a nije produžio belgijsku radnu dozvolu.

Ljubitelji trač-rubrika znaju ga najviše po skandalu sa srpskom pjevačicom lakih nota Jelenom Karleušom.

Anderlecht nije dao da zaigra na Maksimiru

No njegovi radikalni stavovi i tetovaža četničkog vojvode, Krvavog popa iz Strmice, kako je nadimak ovog ratnog zločinca koji je odgovoran za smrt tisuća Hrvata na području sjeverne Dalmacije, ono je što ga je obilježilo.

Prije tri godine nije igrao protiv Dinama na Maksimiru jer je Anderlecht pametno zaključio kako to nije pametan potez.

Na kraju je odlučila reagirati i UEFA te mu zabraniti igranje utakmica koje su u njezinoj nadležnosti ako ne prekrije spornu tetovažu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider