Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borussia u Lisabonu

Kreće nokaut faza: Barca na najtežem mogućem testu

S dva večerašnja dvoboja započinje osmina finala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicama u Parizu (PSG - Barcelona) i Lisabonu (Benfica - Borussia Dortmund) večeras počinje osmina finala Lige prvaka.

Posljednjih nekoliko godina, od Platinijeve reforme ovog natjecanja, umnogome je pao interes za grupnu fazu zbog činjenice da je rasplet skupina prilično predvidljiv, ali i onih klubova na kojima velikani nabijaju gol-razliku.

Mnogi stoga s pasioniranim praćenjem kreću upravo od nokaut faze koja redovito nudi uzbudljive okršaje europskih teškaša.

U ždrijebu osmine finala Barcelona je najgore prošla od svih superteškaša. Kao pobjednici skupine izvukli su PSG s kojima su u posljednje četiri godine odigrali čak osam utakmica u Ligi prvaka.

PSG traži osvetu za brojne "šamare"

Katalonci su bili uspješniji u četvrtfinalu sezone 2012./2013., zatim su u sezoni 2014./2015. bili smješteni u istu grupu (pobjeda PSG-a u Parizu i remi na Camp Nouu) da bi ponovno u četvrtfinalu slavila Barca.

PSG je itekako željan osvete i pod vodstvom Unaija Emeryja će pokušati napraviti sve da stvori kakvu-takvu prednost za uzvrat u Kataloniji. Međutim, bit će oslabljeni za dvije važne karike - ozlijeđenog kapetana Thiaga Silvu i kartoniranog Thiaga Mottu.

"Čeka nas atraktivna utakmica, a presudit će to tko će bolje iskorištavati taktičke zamisli. Želimo se pokazati jer igramo protiv jednog od najboljih klubova svijeta", poručio je Unai Emery.

Barca je bila uraganska protiv Alavesa u uvertiri ovog dvoboja, a nedostajat će joj Arda Turan, Javier Mascherano i Aleix Vidal, svi zbog ozljeda.

"PSG igra na visokoj razini posljednjih nekoliko tjedana. Poznajem Unaija i znam da će nam pokušati zagorčati život", izjavio je Luis Enrique.

Vjerojatni sastavi:

PSG: Trapp, Aurier, Marquinhos, Kimpembe, Maxwell, Verratti, Rabiot, Matuidi, Moura, Draxler, Cavani

BARCELONA: Ter Stegen, Roberto, Pique, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitić, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar

U sjeni ovog dvoboja Benfica dočekuju Borussiju Dortmund koja je postavila novi rekord Lige prvaka s 21 postignutim pogotkom u skupini s Realom, Legijom i Sportingom.

Borussia stiže u Lisabon nakon nokauta

Nijemci jesu favoriti, ali vidjet ćemo je li i koliki trag na njih ostavio neugodni poraz kod najlošije momčadi Bundeslige.

Benfica vodi žestoku borbu s Portom za naslov prvaka, a u LP-u je osminu finala izborila drugim mjesto u relativnoj laganoj grupi (Napoli, Bešiktaš, Dinamo Kijev).

Vjerojatni sastavi:

BENFICA: Ederson, Semedo, Luisao, Lindelof, Eliseu, Fejsa, Pizzi, Salvio, Carrillo, Jonas, Mitroglou

BORUSSIA DORTMUND: Bürki, Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer, Weigl, Castro, Guerreiro, Dembele, Reus, Aubameyang

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider