Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Različiti propisi

Modrić negativan na drugom testu: Zbrka u Španjolskoj, hrvatskog kapetana čeka čudan scenarij

Luka Modrić bio je negativan na drugom testu na Covid-19...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski kapetan i veznjak Real Madrida Luka Modrić negativan je nakon drugog PCR test, javljaju španjolski mediji.

U Realu sada čekaju što će reći La Liga i madridske vlasti, odnosno hoće li dopustiti Modriću da zaigrat već u nedjelju protiv Cadiza.

Modrić i Brazilac Marcelo bili su prva dvojica Realovih igrača koju se na nedavnim testovima bili pozitivni na Covid-19.

S drugim negativnim testom Modrić ulazi u zonu iščekivanja. Marca piše da španjolski zakoni stvaraju zbrku. Protokol La Lige kaže da ako je igrač pozitivan, mora ostati izoliran 10 dana bez obzira na to je li u međuvremenu negativan.

Međutim, madridske vlasti propisuju da svaka cijepljena osoba koja je pozitivna može se ponovno nesmetano vratiti na posao čim na testu bude negativna.

gol expired Ibra otkrio kakve igrače voli i tko su mu mladi favoriti: "Jedan me podsjeća na Fenomena, a drugi je opsjednut golovima" divider

To znači da bi Modrić, ako je cijepljen, a u Realu tvrde da jest, mogao igrati protiv Cadiza jer se utakmica igra u Madridu, dakle na području ingerencije španjolske autonomne Zajednice Madrida.

Tri dana poslije utakmice s Cadizom Real gostuje kod Athletica u Bilbau. Tamo vrijede pravila koja je uspostavilo Ministarstvo zdravstva baskijske vlade, a to znači da svatko tko je bio zaražen mora u karantenu na deset dana.

To otvara mogući scenarij u kojem bi Modrić mogao igrati protiv Cadiza u Madridu, ali ne i u Bilbau protiv Athletica.

Marca piše da zasad nema novih slučajeve zaraze u Realu nakon nedavnog proboja viruse u sportski centar Kraljevskog kluba.

No ipak, neke mjere ostaju do daljnjeg. Igrači su zamoljeni da izbjegavaju bilo kakvu vrstu okupljanja. Nekoliko igrača Reala planiralo je otići na masters turnir u Padelu, vrlo popularnom sportu u Španjolskoj. Svi su otkazali posjet Areni Madrid.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider