Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijest se ponavlja

Veliki transfer na pomolu: Roko Šimić kreće očevim stopama? Real je dobio opasnu konkurenciju

Roko Šimić još uvijek nije debitirao za prvu momčad RB Salzburga.

Nakon što je u samo 45 minuta protiv Azerbajdžana isporučio hat trick, Roko Šimić još je malo zagolicao maštu europskih velikana, koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima.

Osim madridskog Reala, za 18-godišnjeg napadača raspituje se i Milan, u kojem je njegov otac, legendarni Vatreni Dario Šimić, proveo čak šest godina, prenosi La Gazzetta dello Sport.

Međutim, zainteresirani su klubovi svjesni da ga RB Salzburg neće tako lako pustiti. Osim što su ga ljetos doveli za četiri milijuna eura iz Lokomotive, nedavno su potpisali novi ugovor koji ga veže s klubom sve do 30. lipnja 2025.

Iako još uvijek nije upisao nastup za prvu momčad, Austrijaci imaju ozbiljne planove s njim. Već dogodine mogao bi biti u prvom sastavu, ako ne i prije, jer aktualne napadačke zvijezde prve momčadi Karim Adeyemi i Benjamin Šeško imaju more ponuda i teško će dočekati više od još jedne zime u Salzburgu.

gol expired Svi pričaju o videu Haalanda koji su pogledali milijuni: Tvrde da je stvaran, ali trik je objašnjen divider

Ove sezone u dresu Lieferinga i juniorima RB Salzburga postigao je osam golova u samo 11 nastupa. Od toga je dva pogotka postigao u susretu Lige prvaka mladih protiv Seville.

U dresu mlade hrvatske reprezentacije do 21 godine Šimić je postigao čak pet golova u samo četiri nastupa.

Prvi trener Roka Šimića o njegovim igračkim kvalitetama

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider