Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još nije za staro željezo

Messi srušio još jedan rekord i podsjetio na najbolje dane: Čudesna akcija i pogodak argentinskog čarobnjaka

Lionel Messi postigao je dva gola u finalu Kupa kralja protiv Athletica i osvojio 35. trofej u dresu Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u finalu Kupa kralja opet pobijedila Athletic (4:0), osmi put u ukupno devet međusobnih finala, četvrti put zaredom.
Baski su odolijevali do 60. minuti, a onda je ih je načeo Antoine Griezman na asistenciju Frenkieja de Jonga. Nizozemac je tri minute poslije povisio na 2:0, a onda je Lionel Messi zaključio utakmicu s još dva pogotka.

Messi je poslije utakmice sijao od sreće:

"To je za mene vrlo poseban trofej, jako sam sretan da ga mogu podići. Imali smo strpljenja, držali smo loptu. Ulaskom u drugo poluvrijeme Athletic je pao, a mi smo nastavili marš i stigli do još jedne pobjede.“

Messijev 35. trofej u dresu Barce

Argentinac je proglašen igračem utakmice. Ovo mu je ukupno 35. trofej s Barcelonom: osvojio je 7 Kupova kralja, 10 La Liga, 8 španjolskih Superkupova, 4 Lige prvaka, 3 Svjetska klupska prvenstva i 3 europska Superkupa.

Skinuo je još jedan rekord Telma Zarre, mitskog napadača Athletica. Messi sada ima devet golova u finalu Kupa kralja, a Zarra osam.

„Kupa kralja je ove sezone bio vrlo tvrd, u mnogim smo utakmica patili. Uvijek je lijepo podići naslov, vrlo sam sretan zbog momčadi koja je zaslužila radovati se. Stvarno je posebno biti kapetan ovog kluba, u kojem sam bio cijeli život. Uvijek je posebno osvojiti Kup kralja”, kazao je Messi, kojem je 33. na leđima.

Možda nije onaj stari, ali još uvijek zabija, a nerijetko i briljira, posebice u La Ligi. Prvim golom podsjetio je na najbolja vremena. Bila je to fantastična, ma čudesna akcija, slična onoj slavnoj protiv istog protivnika u finalu Kupa kralja na Camp Nouu 2015.

Fantastična akcija

Messi je uzeo loptu duboko na svojoj polovici, odirgao je dvostruki pas s Destom, pa povukao nekih 25 metara, potom je odigrao dvostruki dupli pas s De Jongom, ušao u šesnaesterac iskosa s desne strane, oslobodio se čuvara i prizemnim udarcem lijevom nogom smireno pogodio malu mrežicu. Briljantno!

S ova dva gola došao je do 31. pogotka u sezoni: 23 u Ligi, pet u Ligi prvaka i tri u Kupu kralja. Još uvijek se ne zna što će odlučiti na kraju sezone, hoće li napustiti Barcelonu? Ako i odluči otići, ne mora značiti da će mu ovo biti posljednji trofej u dresu Barcelone. Katalonci su ozbiljnoj igri za naslov prvaka Španjolske, imaju samo dva boda manje od prvoplasiranog Atletica i bod manjeg drugoplasiranog Real Madrida.

"Rijetko se događa da osvojite trofej i ne možete ga proslaviti s navijačima. Bila nam je teška sezona i važno nam je proslaviti ovu titulu, a onda se okrećemo La Ligi. I druga tranzicijska sezona polako dolazi kraju. S mnogim mladim igračima momčad je ipak ojačala. Osvojili smo Kup kralja, a još puno je ostalo bodova u igri u La Ligi. Sve je moguće”, zaključio je Messi.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider