Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
iskreno o svemu

Mesi otkrio da se želi vratiti u Barcelonu i izabrao novi posao: ''Odnos s Mbappeom je bio čudan''

Lionel Messi dao je veliki intervju za katalonski Sport.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog se ljeta dogodio jedan od najvećih transfera u povijesti nogometa. Kada je malo tko to očekivao, Lionel Messi je, prvenstveno zbog niza pogrešaka vodećih ljudi Barcelone, morao napustiti jedini klub u kojem je igrao i u kojem je želio završiti karijeru.

Sada živi u Parizu i igra za Paris St-Germain s kojim želi osvojiti Ligu prvaka, ali čini se kako je njegov život i dalje Barcelona, grad u koji će se vratiti na kraju karijere. U intervjuu za katalonski dnevnik Sport najavio je i svoj povratak u voljeni klub.

''Da, uvijek sam govorio da mi je želja vratiti se i pomoći klubu na bilo koji način. Želim bi koristan i pomoći da Barci bude bolje. Volio bih biti tehnički direktor, ali ne znam hoću li to biti u Barceloni. Želim se vratiti i raditi ono što znam, jer volim taj klub i želim da i dalje raste te da i dalje bude među najboljima u svijetu'', otvoreno je priznao emotivni Argentinac.

Sadašnji predsjednik Laporta nije direktni krivac zbog kojeg je Messi morao otići, no nisu mu se svidjele neke izjave koje je poslao u javnost. Kao ona da se nadao kako bi Leo možda besplatno zaigrao.

''Dao sam zbilja sve od sebe da ostanem. Ni u jednom trenutku me nitko nije pitao da ostanem igrati besplatno. Traženo je da smanjim potraživanja za 50 % i to sam učinio bez problema. Moja obitelj i ja smo htjeli ostati u Barceloni..''

Kaže kako Laporta nije trebao govoriti to što je govorio.

''To je samo zbunilo ljude i pobudilo sumnju u mene, nisam to zaslužio.''

Kaže da više nije imao kontakata s Laportom te da su ga suigrači iz svlačionice cijelo vrijeme podržavali. A kakav je odnos sa suigračima u Parizu?

''S Neymarom sam bio u kontaktu duže vrijeme, bez obzira što više nismo igrali zajedno. S Kylianom je na početku bio čudan odnos. Nismo znali odlazi li ili ostaje. Srećom, sada se sve više upoznajemo na terenu, ali i izvan njega. Odnosi u svlačionici su odlični'', kaže Messi.

Koji je bolji trio, MSN ili ovaj novi MNM?

''Ne može se to uspoređivati. Luis je drukčija ''devetka'' od Mbappea, on je više strijelac. Kylian je onaj koji nadire, napada prostor i lomi te. Promijenila se i pozicija broja 9, teško je to uspoređivati.''

Messi priznaje da je mu je život u Barceloni bio toliko dobro posložen da je čak bio i razmažen na neki način.

''Odveo bih djecu u školu, trenirao, otišao doma jesti, pa opet po djecu. Ovdje to ne mogu.''

Što se tiče mogućeg šestog osvajanja Zlatne lopte, kaže kako mu je najveća nagrada osvajanje Copa Americe.

''Nakon toliko borbe da to ostvarimo bila je to nagrada za sve. Zlatna lopta bi također bila lijepa nagrada jer bilo bi ludo osvojiti je sedmi put, ali ako ne bude ništa se neće dogoditi.''

Koliko još ima profesionalnog nogometa u 34-godišnjem Messiju?

''Nakon svega što se dogodilo, idemo dan po dan. Ne znam što će biti na Svjetskom prvenstvu ili nakon. Što god se dogodi se dogodi.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider