Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ma je li moguće?!

Svijet će dobiti novo rivalstvo Messi - Ronaldo na pogon petrodolara? Menadžer predložio mega-transfer, Cristiano se složio!

Čovjek koji mora o svemu odlučiti zapravo je samo jedan: Pep Guardiola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono što su dugi niz godina bili Barcelona i Real Madrid u vrijeme dok su njihove udarne igle bili Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, sad bi, u idućih godinu-dvije, kad je zanimanje svekolike nogometne javnosti u pitanju, mogli postati PSG i Manchester City!

Ova dva kluba ne igraju u istoj državi, ali između njih postoji veliko rivalstvo, prouzročeno netrpeljivošću među njihovim vlasnicima.

City već godinama posluje na pogon milijuna iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, točnije iz Abu Dhabija gdje je sjedište tvrtke Abu Dhabi United Group, konzorcija koji u svom vlasništvu posjeduje 78 posto Cityjevih dionica.

Što se PSG-a tiče, iza njih doslovno stoji država Katar, korporacija Qatar Sports Investments vlasnik je kluba iz Pariza koji je nedavno angažirao Lionela Messija. I ne samo to, PSG je odradio zbilja čudesan prijelazni rok, u sklopu kojeg su bez odštete doveli i Sergija Ramosa, Gianluigija Donnarummu te Georginija Wijnalduma, a kako piše dio francuskih i engleskih medija, pokušat će do kraja ljetnog prijelaznog roka kupiti Paula Pogbu iz Manchester Uniteda.

gol expired PSG nakon dovođenja Messija mora prodavati: Ovih pet igrača je na transfer-listi divider

Glavna Cityjeva lovina (bio) je Harry Kane, ali po tko zna koji put pokazalo se da su ljudi koji vode Tottenham izrazito tvrdi pregovarači i zasad je izglednije da će taj posao propasti nego da će biti okončan kroz iduća dva tjedna.

No, zato je na vidiku jedna druga, prava transfer-bomba. Jorge Mendes, jedan od najutjecajnijih menadžera u svijetu nogometa, predložio je svom klijentu Cristianu Ronaldu prelazak u - Manchester City!

Ronaldo ne mari previše zbog Uniteda

Kako pišu talijanski mediji, Ronaldo nema ništa protiv toga. Dapače, složio se s mogućim prelaskom na Etihad nakon što je u dresu Juventusa u protekle tri godine doživio bolna razočaranja u svojim nastojanjima da još jednom uspije osvojiti Ligu prvaka.

Oba Portugalca, i igrač i menadžer, drže da će Cristiano prije do nove titule prvaka Europe kao igrač Cityja, pod vodstvom Pepa Guardiole.

Ronaldu očito ne smeta što bi s ovim transferom razbjesnio navijače Manchester Uniteda, Cityjeva gradskog rivala i kluba koji ga je lansirao na najveću pozornicu. Došao je kao 18-godišnjak na Old Trafford i ostao tamo šest sezona, prije nego li je u ljeto 2009. prešao u Real Madrid.

Na potezu je Guardiola

I dok mu to nije nikakva prepreka, konačni odgovor na sve dat će ipak Guardiola. Trener Cityja ostao je na samo jednom klasičnom centarforu u svlačionici, Gabrielu Jesusu, a to je naravno premalo za visoko izražene ambicije Građana, bez obzira na to što zbog Guardiolinih postulata često niti sam Jesus nije u udarnom sastavu.

Bude li Guardiola htio dovesti Ronalda, izvjesno je da će do realizacije transfera i doći, a tada će ujedno započeti i novo poglavlje (nogometnog) rivalstva između Katra i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider