Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjećate ga se?

Meksikanci šokirali Brazilce i izborili veliko finale protiv Bayerna, zaboravljeni Francuz junak Tigrova

Meksikanci su zaslužili pobjedu protiv nemaštovitih prvaka Južne Amerike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši meksičkog Tigresa iz Nuevo Leona plasirali su se u finale FIFA Svjetskog klupskog prvenstva svladavši u Dohi brazilski Palmeiras s 1-0.

Strijelac odlučujućeg gola za prvaka Sjeverne i Srednje Amerike bio je Francuz Andre-Pierre Gignac iz penala u 54. minuti.

Meksikanci su stvorili puno bolje šanse na utakmici, pogotovu u prvih pola sata kada je Brazilce spašavao vratar Weverton. U 53. minuti branič Palmeirasa Luan je povukao Carlosa Gonzaleza u kaznenom prostoru, a s bijele točke je bio precizan bivši francuski reprezentativac koji danas ima 35 godina.

Pamtimo ga najviše iz pet sezona u Marseilleu nakon čega je otišao u Tigres gdje već pet godina neumorno trese mreže. Zabio je za meksički klub preko 100 pogodaka.

Utakmica je odigrana uz nazočnost gledatelja, ali njih samo oko 30 posto kapaciteta stadiona, a svi oni su morali imati negativni test na koronavirus i nositi masku.

Ovo je prvi plasman nekog meksičkog kluba u finale Svjetskog klupskog prvenstva, a Tigres će za naslov igrati s boljim iz dvoboja afričkog prvaka Al Ahlija iz Kaira i minhenskog Bayerna, koji se igra u ponedjeljak, a u kojem je bavarski klub ogroman favorit.

Svi pobjednici ovog natjecanja od 2013. godine su bili europski prvaci.

U dvoboju za peto mjesto katarski Al Duhail je svladao azijskog prvaka Ulsan Hyundai s 3-1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider