Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novi hit-igrač?

Tko je Hrvat iz prvog sastava Bayerna: Pisalo se da će izabrati Njemačku, ali...

Mladi Josip Stanišić jučer je debitirao za Bayern u Bundesligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su jučer izašli sastavi za utakmicu Bayerna i Union Berlina, Hrvati su zapazili jedno ime koje se iznenada pojavilo u prvom sastavu bavarskog velikana.

Njemački prvak ima problema s ozljedama pa je trener Hans-Dieter Flick prvoj momčadi odlučio priključiti nekoliko igrača druge momčadi, a među njima je bio i Josip Stanišić, 21-godišnji Hrvat rođen u Njemačkoj.

gol expired Kovačev Monaco novom pobjedom grabi prema Ligi prvaka divider

Stanišiću su roditelji Hrvati, a on je jučer debitirao od prve minute na lijevom beku, poziciji koja je uvijek upitna u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Niko Kovač uveo ga u prvi sastav

Za vrijeme vladavine Nike Kovača na klupi Bayerna u momčad je tada ušao kao 18-godišnji branič. Stanišić je te 2018. godine zaigrao protiv PSG-a u prijateljskoj utakmici, a tri godine kasnije upisao je službeni debi za seniorsku momčad aktualnog prvaka Europe.

Hrvatska ili Njemačka?

Stanišić može birati između njemačke i hrvatske nogometne reprezentacije, ali još se nije odlučio za koga će igrati. Iako su mnogi pisali da je Stanišić već odbio Hrvatsku i potvrdio da će zaigrati za Njemačku, to navodno uopće nije istina.

gol expired Nogometaš se srušio na terenu, sudac Bandić dvaput spašavao život u mjesec dana divider

Stanišićeva majka odlučila se oglasiti nakon brojnih medijskih naslova o njegovoj budućnosti. Javila se na društvenim mrežama i potvrdila da on još nije izabrao reprezentaciju, ali da mu srce kuca samo za jedan dres i dodala zastavicu Hrvatske, pa je tako lako odgonetnuti na koji je mislila.

Ako tako i bude, Zlatko Dalić će imati slatke brige u budućnosti na poziciji lijevog beka. Novi val mladih ljevaka jako veseli, tu su osim Josipa Stanišića i Domagoj Bradarić, Borna Sosa, David Čolina…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider