Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nastupao za Dinamo

Iznenađujuća vijest: Bivši hrvatski reprezentativac potpisao za klub iz Srbije

Ovim transferom postao je tek drugi Hrvat koji će naredne sezone igrati u Srbiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Josip Čalušić prvo je ovoljetno pojačanje TSC-a iz Bačke Topole, objavio je srbijanski klub na svojim društvenim mrežama.

Radi se o 27-godišnjem hrvatskom braniču koji je karijeru započeo u Omladincu iz Vranjica, a onda je kao 17-godišnjak prešao u redove zagrebačkog Dinama. Na Maksimiru se zadržao sve do prije dvije godine, kada je potpisao za slovensko Celje.

gol expired Pala odluka: Vatreni će tijekom Eura 2020. boraviti u Rovinju i od tamo putovati na utakmice! divider

U dresu prve momčadi Dinama upisao je tek pet prvenstvenih nastupa, dok je većinu vremena proveo u drugoj momčadi ili na posudbi u Lokomotivi. No svejedno je osvojio dva prvenstva Hrvatske s maksimirskom momčadi.

Već prve sezone u Celju osvojio je naslov prvaka Slovenije, a ove su godine završili na razočaravajućem sedmom mjestu prvenstvene ljestvice. Budući da nisu produžili suradnju, Čalušić je odlučio prihvatiti poziv ambicioznog prvoligaša iz Srbije.

Potpisao za ambicioznog prvoligaša

Radi se o klubu mađarske nacionalne manjine, a kao u slučaju našeg Osijeka, Mađari su uložili velika novčana sredstva u izgradnju momčadi, ali i infrastrukture. Tako će već od ovog ljeta igrači TSC-a zaigrati na novom stadionu.

Zanimljivo, Čalušić je postao tek drugi Hrvat koji će naredne sezone nastupiti u srbijanskoj Superligi. Tako se pridružio Slavku Braliću, koji trenutačno nastupa za Vojvodinu iz Novog sada.

Za kraj dodajmo kako je Čalušić nastupao i za sve mlađe uzraste hrvatske nogometne reprezentacije, od U-15 do U-21. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider