Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tucak otkrio presudan trenutak

Barakude razočarane nakon debakla: "Veliki podbačaj, slijedi nam smjena generacije. Ma ovo je besmisleno"

Mađarska je uvjerljivo svladala Hrvatsku s 15:11 i prošla u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli proći u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, u četvrtfinalu je slavila Mađarska s 15:11.

Nakon dva uzastopna finala naša vaterpolska reprezentacija zapela je u četvrtfinalu. Naravno, to je veliko razočarenje za izbornika Ivicu Tucka, ali i naše vaterpoliste.

"Borili smo, ali dalje od ovoga nije išlo. Tužan sam, razočaran, ali moramo dići glave. Nemamo što momcima zamjeriti, borili su se. Htjeli smo ovo, živjeli smo za ovo, željeli smo otići do kraja, ali nismo odigrali dobro", rekao je izbornik Tucak pa otkrio kada se dogodio presudni trenutak utakmice.

"Dobro smo otvorili utakmicu, kontrolirali je do sredine druge četvrtine, a onda smo pred kraj primili one golove. Jurili smo rezultat, pokušali smo se vratiti, ali mislim da su ta dva gola pred kraj druge četvrtine bila presudna."

Hrvatska je primila čak 15 golova.

"Primili smo previše golova, a izražene šanse koje smo morali zabiti mi smo promašili.

Manhercz je odigrao sjajnu utakmicu, zabio nam je čak sedam golova.

"Sjajan igrač, zatvorili smo desnu stranu, dogovorili se da ne primimo niti jedan gol iz igre, ali na kraju je došlo do pada koncentracije. Tako da je ulazilo i ono što treba ući i ono što ne treba."

gol expired Kakva šteta! Ivan Huklek izgubio u meču za broncu, ona ide u Srbiju divider

"Mađarska je bila bolja, kvalitetnija, zasluženo je pobijedila. Sada trebamo podignuti glavu, a sada moramo igrati te utakmice za plasman od petog do osmog mjesta, što nema nikakvog smisla. No što je, tu je", zaključio je Tucak.

"Ovo je veliki podbačaj"

Nakon utakmice pred novinare je izašao i Maro Joković, koji nije skrivao nezadovoljstvo neulaskom u polufinale.

"Nismo držali taj ritam, dosta smo fizički pali. Kada smo imali igrača više, bili smo dosta bezidejni. Nismo bili dovoljni pokretni, previše smo im prostora ostavljali. Ovo je veliko razočaranje i veliki podbačaj. Očekivali smo više, nadali smo se boljem rezultatu, ali Mađari su zasluženo ušli u polufinale", rekao je Joković 

"Ma Vagy je skinuo četiri-pet zicera, pokazao je da je svjetska klasa. A kada im razbranite golmana, imaju strašnu vanjsku liniju", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider