Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nelogičan potez

Čudna odluka HNS-a: Istra se bori s Varaždinom za ostanak, a utakmicu odluke sudi joj sudac iz sela kraj Varaždina

Najblaže rečeno, ne odveć mudru odluku donijeli su u Hrvatskom nogometnom savezu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred nama je pretposljednje kolo HNL-a u koje više od pola lige ulazi s velikom neizvješnošću i strepnjom.

U takvoj situaciji podrazumijeva se da na najvišoj razini budu suci, kako bi se izbjeglo da ljudi u crnom kroje sudbinu određenih klubova, bilo da je riječ o aspiracijama na mjesta koja vode u Europu ili o borbi za ostanak.

Stoga je, blago rečeno, nelogična odluka povjerenika za suđenje Ivana Novaka da za utakmicu Istra 1961 - Slaven Belupo delegira Marija Zebeca za glavnog suca.

Puljani se grčevito bore da izbjegnu ispadanje među drugoligaše, nasušno im treba pobjeda jer trenutno drže začelje. Najbliži suparnik im je Varaždin koji im bježi za dva boda i u nedjelju dočekuje Rijeku. Budući da žele preskočiti Varaždince, nije im baš najbolje sjelo to što će im pravdu ove subote dijeliti sudac iz okolice Varaždina.

Zebec je inače iz Cestice, sela u Varaždinskoj županiji smještenog 20-ak kilometara zapadno od Varaždina.

Uzmemo li u obzir činjenicu da je i povjerenik za određivanje sudaca Novak baš iz Varaždina, onda nije teško zaključiti zbog čega su u Puli skeptični odnosno zašto bi bili sretniji s nekim drugim rješenjem.

Zebecovo "dijeljenje pravde" iz finala Kupa 2018. i danas se pamti

Što se Zebeca tiče, otkako je zakoračio na prvoligašku scenu i počeo suditi one najjače i najvažnije utakmice, posebno se "istaknuo" na finalu Kupa u Vinkovcima 2018. godine kada je, zajedno sa svojim pomoćnikom Borutom Križarićem iz Čakovca, teško oštetio Hajduk i uvelike pridonio da Dinamo osvoji trofej.

Podsjećamo, pri rezultatu 0:0 Zebec nije dosudio čisti jedanaesterac za Splićane (umjesto penala dao je žuti karton Adamu Gyurcsi za simuliranje premda je prekršaj bio očigledan) dok je Križarić signalizirao nepostojeće zaleđe Ahmedu Saidu čime je prekinuta obećavajuća akcija za pogodak (išao bi sam na vratara), a Dinamo se izvukao bez crvenog kartona...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider