Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ždrijeb

Hrvatski navijači danas su dobili najvažniji mail godine: UEFA odlučila tko može na Euro

Brojimo sitno do početka Eura 2020.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas u jutarnjim satima UEFA je u svom sjedištu održala virtualni ždrijeb za ulaznice koje garantiraju odlazak na Euro 2020. u lipnju.

Do utakmice Engleske i Hrvatske u Londonu ostao je točno 21 dan. Oni koji su kupili ulaznice još prije pandemije i nisu ih vratili danas su sudjelovali u ždrijebu. Neki su ostali bez ulaznice za utakmice Hrvatske i novac će im biti vraćen, a neki su bili sretnici i ušli u najuži krug gledatelja na Euru.

gol expired Ova postava Vatrenih za Euro skupila je 140 tisuća lajkova, svi se pitaju gdje je Brozović? divider

Kako nam javlja jedan od čitatelja gol.hr-a on je bio sretnik i danas ga je UEFA obavijestila da je dobio ulaznice za dvoboj Engleske i Hrvatske. Prema najnovijim pravilima hrvatski navijači će morati na stadion ući čak tri sata prije početka utakmice, a imaju pola sata nakon ulaska na stadion da pronađu svoja mjesta.

Hrvatska svoj put na Euru otvara na kultnom Wembleyu, a prema zadnjim informacijama na stadionu će biti oko 23 tisuće gledatelja, od čega 2-3 tisuće hrvatskih navijača.

London je potvrdio minimalni kapacitet od 25 posto za tri utakmice u skupini i osminu finala, a nada se da će potvrditi veći kapacitet stadiona za polufinale i finale početkom lipnja. Moguće je da se i kapacitet proširi do 13. lipnja, a vjerojatno će ga popuniti domaćini Englezi.

Navijači koji žele putovati u zemlje domaćine Eura suočit će se s izazovima s obzirom na to da će se morati pridržavati ograničenja i specificiranih kriterija za ulazak u pojedinu zemlju (uključujući i izolaciju) koje će biti na snazi u tom razdoblju, jer lokalne vlasti devet država domaćina neće zbog njih raditi iznimke samo zato što posjeduju ulaznice za utakmice Eura.

Treba li Kramarić igrati u prvih 11 Vatrenih na Euru?

Ukupno glasova:

Hrvati i dalje ulaskom u Veliku Britaniju moraju deset dana u karantenu, a očekuje se od tamošnjih vlasti da 1. lipnja promjene pravila, onda će hrvatskim navijačima za London biti potreban samo negativan test.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider