Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svaka čast!

Maestralna predstava: Hrvatska futsal reprezentacija sprašila sedam golova i plasirala se na Euro!

Mini Vatreni u teoriji još mogu ostati bez prvog mjesta u skupini, no tada bi izborili EP kao jedna od šest naboljih drugoplasiranih ekipa koje imaju direktan plasman na EP, kao i pobjednici osam skupina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija osigurala je plasman na Europsko prvenstvo u futsalu koje će se 2022. održati u Nizozemskoj, nakon što je u susretu 4. kola skupine 1 upisala i četvrtu pobjedu porazivši u Zaporožju Ukrajinu sa 7:2.

Bio je to drugi od dvaju vezanih susreta s izravnim konkurentom za prvo mjesto u skupini nakon što su odabranici izbornika Marinka Mavrovića u srijedu u Osijeku slavili sa 3:2.

Hrvatska je kvalifikacije za EP otvorila s dvije pobjede u skupni nad Albanijom (4:1) i Danskom (4:1), a s dvije pobjede protiv Ukrajine (3:2, 7:2) oigurala je europsko prvenstvo, prvo nakon Srbije 2016. i šesto u našoj povijesti.

Mini Vatreni u teoriji još mogu ostati bez prvog mjesta u skupini, no tada bi izborili EP kao jedna od šest naboljih drugoplasiranih ekipa koje imaju direktan plasman na EP, kao i pobjednici osam skupina.

Konačni rasplet u travnju

Da ostane bez prvog mjesta u skupini naša bi momčad morala izgubiti obje preostale utakmice protiv Albanije (Tirana, 7. travnja) i Danske (Varaždin, 10. travnja), a Danci upisati sve tri pobjede i pritom nadoknaditi domaći poraz od Hrvatske od tri razlike. Ukrajinci i Albanci nas više ne mogu dostići.

Hrvatska je povela u devetoj minuti, kada je Suton iz prekida pronašao strijelca Matoševića, no uskoro je uslijedio brzinski preokret Ukrajinaca. Šoturma je prvo realizirao šesterac, a nepunu minutu kasnije, također nakon prekida, Zvarič iz daljine pogađa za 2:1.

Međutim, u 15. minuti Marinović briljantnim potezom vara vratara Cipuna za izjednačenje na 2:2, da bi deset sekundi prije odlaska na odmor ukrajinski vratar dobio crveni karton zbog igranja rukom izvan kaznenog prostora. Hrvatska nije iskoristila brojčanu prednost, no vrlo je brzo Marinović iz blizine vratio prednost Mavrovićevim izabranicima, da bi Jelovčić fantastičnim pogotkom sa svoje polovice prebacio Suhova za 4:2. Do kraja susreta među strijelce su se upisali i Kanjuh, Marinović i Suhov (autog).

Zasad na maksimalnom učinku

Hrvatska sada vodi na ljestvici s 12 bodova, Ukrajina, Danska i Albanija imaju po tri boda.

Direktan plasman na EP 2022. godine u Nizozemskoj izborit će pobjednici osam skupina, te šest naboljih drugoplasiranih ekipa.

Za još jednu vizu borit će se međusobno dvije najslabije drugoplasirane reprezentacije.

Europsko prvenstvo na rasporedu je od 19. siječnja do 6. veljače 2022. godine, a u Amsterdamu i Groningenu nastupit će 16 najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider