Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sastanak u Zagrebu

Hajduk traži novog trenera: Čelnici Bijelih već obavili razgovor, evo tko je prvi kandidat

Nakon što je Paolo Tramezzani raskinuo ugovor s Hajdukom, Bijeli traže novog trenera. Prema nekim informacijama, čini se da su ga već pronašli…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Paolo Tramezzani raskinuo je ugovor s Hajdukom tako da su Splićani u potrazi za novim stručnjakom. Navodno su Bijeli već blizu pronalaska nasljednika.

Prema informacijama Slobodne Dalmacije, glavni je kandidat za klupu Hajduka Portugalac Jose Manuel Gomes, 50-godišnji stručnjak koji je započeo trenerski posao u ranim 20-im i nije imao igračku karijeru.

U 25-26 godina trenerske karijere radio je uglavnom u brojnim manjim portugalskim klubovima, svojedobno je bio asistent u Portu, Malagi i Panathinaikosu, a vodio je i mađarski Videoton te nekoliko bliskoistočnih klubova.

gol expired Bivši trener Dinama otkriva kako je Zdravko Mamić poludio u sitnim satima i napravio uzbunu: „Ovo je izdaja, sve ih potjeraj kući“ divider

Posljednja tri kluba bila su mu Reading, Maritimo i Almeria. Sa španjolskim drugoligašem raskinuo je ugovor krajem travnja.

Almeria je u tom trenutku bila treća na ljestvici, ali je nanizala četiri utakmice bez pobjede, upisala je dva poraza i dva remija. Kako je uoči početka prvenstva bila jedan od glavnih favorita za ulazak u elitnu španjolsku ligu, Portugalčevi poslodavci očito su zaključili da je glavni cilj ugrožen.

Gomes je jedini trofej u karijeri osvojio je s Al Ahlijem, i to Superkup Saudijske Arabije 2016. Na klupi je izdržao pet mjeseci.

Čelnici Hajduka navodno su se sastali s Portugalcem u Zagrebu, što znači da su pregovori odmakli i da bi moglo doći do dogovora, ali ništa nije sigurno.

Sjetimo se samo što se dogodilo zimus. Gomesov sunarodnjak Silas, bivši trener lisabonskog Sportinga, bio je na pragu Poljuda, gol.hr je prvi o tome pisao, a onda je u pet do 12 došlo do preokreta.

U Hajduku su zaključili da je Silas ipak preskup za Bijele, iako su veći problem bili pomoćnici nego Silasova plaća, pa su se odlučili za ukupno jeftinijeg Tramezzanija.   

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider