Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prošao je muku

Hajduk dobio (ne)očekivano pojačanje u vlastitim redovima: "Ne znate koliko je jak ovaj momak"

Nogometaši Hajduka nalaze se u austrijskom Bad Waltersdorfu na glavnom dijelu priprema za novu sezonu. Tamo je i Samuel Eduok.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U iščekivanju novih poteza sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa, navijači Hajduka dočekali su povratak Samuela Eduoka, igrača koji je svojedobno na Poljud doveden kao veliko pojačanje, ali je u međuvremenu prošao pravu kalvariju s ozljedama.

"Ne znate koliko je ovaj momak jak. Hvala Bogu, dugo čekanje je završeno. Zahvalan sam Bogu. Vraćam se još bolji", napisao je na Instagramu 28-godišnji ljevonogi Nigerijac čija je primarna pozicija desno krilo, ali može igrati i na lijevom te kao centralni napadač.

Eduokova nogometna priča umnogome podsjeća onu od Francka Ohandze, fantastičnog Kamerunca koji je svojedobno nosio dres Hajduka. Odlični ofenzivac koji muku muči s ozljedama - to je opis koji vrijedi (i) za Eduoka.

Eduok posljednji nastup za Hajduk upisao 12. rujna 2021.

U listopadu je Eduok operirao koljeno i premda su prvotne prognoze govorili o oporavku koji će trajati šest mjeseci, što je trebalo značiti da će se u završnici sezone vratiti i staviti na raspolaganje treneru Valdasu Dambrauskasu, sve se odužilo. Eduok poslije te operacije više nije zaigrao pa mu posljednji nastup za Hajduk ostaje gostovanje kod Istre 1961 koje je bilo 12. rujna. Tada je u pobjedi Splićana (1:3) odigrao 45 minuta, nakon čega iduće dvije utakmice nije bio u momčadi zbog ozljede koljena i naposljetku je u dogovoru s klubom odlučio da ide na operaciju.

Eduok je na Poljud stigao u ljeto 2019. iz turskog Erzurumspora, zatim je u ljeto 2020. poslan na posudbu u turski Konyaspor da bi se lani vratio na Poljud, produživši ugovor s Hajdukom do 31. svibnja 2023.

Ukupno je u Hajdukovom dresu upisao 36 nastupa i postigao 12 golova uz četiri asistencije. Takva statistika nije loša, naročito ako se uzme u obzir činjenica da se na prste jedne ruke mogu nabrojati utakmice u kojima je Eduok svih 90 minuta proveo na terenu. Konkretno, radi se o samo četiri dvoboja, a u mnogim preostalima je, što zbog nespremnosti da igra više što zbog trenerskih odluka, dobivao malu, praktički beznačajnu minutažu.

Zdravi Eduok, ukoliko ne bude imao daljnjih problema s ozljedama, bit će pravo pojačanje za Splićane i igrač s kojim će Valdas Dambrauskas dobiti opciju više u napadu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider