Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže Šibenik

Gustaffson priznao razgovore s upravom o budućnosti pa komentirao Kalinića: "Ne znam još hoće li biti na golu"

Hajduk će igrati protiv Šibenika u 3. kolu Prve HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener nogometaša Hajduka Jens Gustaffson nije dobro spavao poslije ispadanja od Tobola u Konferencijskoj ligi, a već u nedjelju na Poljud mu dolazi Šibenik u 3. kolu HT Prve lige.

“Po velikom razočaranju u Kazahstanu gledamo isključivo naprijed prema Šibeniku. Mislim da nam utakmica dolazi u pravo vrijeme. Želimo pokazati drugačije lice osobito po pitanju rezultata”, rekao je trener Hajduka Jens Gustafsson.

Otkrio je je li bilo razgovora s upravom…

“Po završetku utakmice u Kazahstanu nismo pričali u avionu na povratku. Bilo je dosta razgovora dan kasnije kako bismo se pobrinuli da se ovo više ne ponovi. Iskustvo iz Kazahstana ne želimo više iskusiti”, priča Gustaffson na presici uoči „Dalmatinskog derbija“.

Vlado Boban Dan nakon šokantnog ispadanja iz Europe: Navijači su razočarani, ali ne odustaju od Hajduka divider

Što je moglo biti bolje u četvrtak?

“Mogao sam puno toga drugačije napraviti. Trebao sam reagirati poslije uvodnog gola i uvesti Eleza. Zakasnio sam, ali nije bilo vremena za napraviti izmjenu. To je jedan primjer. Takve odluke su moja odgovornost, ali ta situacija je mogla izgledati drugačije.”

Bit će vjerojatno rotacija, ali nije želio o tome.

“Ne mogu odgovoriti na to pitanje. Igrali smo 120 minuta prije dva dana. Sigurno će neki igrači osjećati umor od četvrtka. Najvažnija će biti mentalno stanje. Bit ćemo jaki i borit ćemo se na pravi način.”

gol expired Jakobušić baca alibije i floskule: Ne, ovo nije Hajdukova realnost, ovo je teški debakl i promašaj struke divider

Kalinić je igrao ispod svoje razine u uzvratu u Kazahstanu, a Gustaffson kaže kako još nije siguran hoće li braniti u nedjelju.

“Ne znam još. Ima problema s manjom ozljedom. Nadam se da će do sutra biti na 100%.”

Obrana je u njegovoj eri progutala previše i to se ističe kao najveći problem aktualnog kadra.

“Radimo na tome. Cijela momčad mora igrati obranu. Važno je riješiti i individualne greške koje se događaju. Nogomet nije uvijek pravedan. Kada se pogleda statistika protiv Osijeka i Tobola ona je drukčija od rezultata.”

gol expired Predsjednik Hajduka oglasio se nakon još jedne sramote u Europi divider

Sumnja li u postojeći kadar?

“Ne bih o tome. Nije stvar o individualcima, već o momčadi kao cjelini. Za mene je to smjer u kojem moramo ići. Svi koji su tu zaslužuju ovdje biti, ali svaki igrač treba preuzeti odgovornost. To je jedini način”, podvukao je Gustafsson.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider