Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

Ekskluzivni intervju s Petkovićem o reprezentaciji i odnosu s Dalićem: "Iskreno, pogađa me to, ali..."

U ekskluzivnom razgovoru za Novu TV, Petković je pričao o Dinamu, reprezentaciji, ali i odnosu s Dalićem.

Bruno Petković bio je jedan od junaka velike Dinamove pobjede u Genku.

Kako je doživio važan europski trijumf, ali i kako gleda na nepozivanje u reprezentaciju te kakav mu je odnos s izbornik Zlatkom Dalićem otkrio je u ekskluzivnom razgovoru za Novu TV.

Nakon poraza od West Hama u 1. kolu Europske lige, Dinamo je upisao velika tri boda na gostovanju u Belgiji.

"Lakše se diše nakon ove utakmice. Sigurno da bi nas eventualni poraz od Genka udaljio od prolaska dalje u Europskoj ligi, tako da je momčad odgovorila na najbolji mogući način".

Zbog dva majstorski realizirana kaznena udarca, mnogi su Petkovića proglasili igračem utakmice, ali on ne dijeli takvo mišljenje.

"Nisam bio na nivou na kojem sam navikao sebe gledati, mislim da mogu i da moram puno bolje. Jako sam zadovoljan zbog golova, najveći cilj ove godine mi je popraviti statistiku. Da budem što ubojitiji pred protivničkim vratima, ali želim raditi i na tome da budem još bolji na terenu".

Statistika kaže da je Petković u 137 nastupa za Dinamo postigao 43 pogotka i dodao 35 asistencija. 

"Nije sve u golovima, nije sve u asistencijama, ali odradio sam jako puno predasistencija, jako puno prljavog posla za ekipu i mislim da je to bilo jako dobro. Međutim, svjestan sam da ima jako puno mjesta za napredak, moja statistika mora biti bolja. Jako sam motiviran da to popravim", rekao je Petković kako vidi svoje statističke brojke.

Zato je u dresu hrvatske nogometne reprezentacije bio najubojitiji. U 19 nastupa postigao je 6 pogodaka i to u prvih deset utakmica. Petković ne skriva kako mu nedostaje taj period u kojem je pružao odlične partije za hrvatsku reprezentaciju.

"Nedostaje mi taj period, svaki je igrač presretan kada nastupa za svoju državu, ali svjestan sam da je sve na meni. Maksimalno sam motiviran kada igram za reprezentaciju, sve ovo što radim u Dinamu je pozornica za Hrvatsku".

Uoči Europskog prvenstva izbornik Zlatko Dalić je kazao da na Petkoviću bazira svoju igru, ali nakon prvog poluvremena utakmice protiv Španjolske sve se promijenilo.

Dalić je izvadio Petkovića iz igre, a nakon toga se više nije vraćao u reprezentaciju.

"Iskreno, da je igrao netko drugi umjesto mene, sigurno bi od 10 do 15 posto igra bila bolja, ali to što sam odigrao, nisam odigrao onako kako mogu. Sigurno, to je ostavilo traga na meni. Puno se očekivalo od nas na Euru, od mene se očekivalo više, ali nisam bio na nivou", kazao je Bruno koji je propustio već dva okupljanja sa reprezentacijom.

Priznaje da ga to boli, ali je motiviran za što brži povratak u reprezentaciju.

"Iskreno, da. Mislim da bi to svakog sportaša trebalo pogoditi, ali ja sam motiviran da se što prije vratim u reprezentaciju. U sportu imamo tu sreću da svaki tjedan imam novi izazov, novo dokazivanje i nema življenja na staroj slavi", priznaje Petković.

Izbornik je javno kritizirao Petkovića zbog njegove fizičke spreme.

"Pričali smo nakon toga. To se dogodilo nakon moje ozljede gdje sam praktički mjesec dana bio bez treninga. Bila je to škakljiva situacija koju smo riješili jednim telefonskim pozivom. Nije bilo nikakvih trzavica ili nesporazuma, sve smo izgladili. Nije bilo zle krvi".

Njegov pandan u Hajduku, po dresu i stilu igre je Marko Livaja, za kojeg Petković ima samo riječi hvale.

"On je klasa, donio je jednu veliku razliku u hrvatski nogomet. Donio je veliku euforiju oko stvaranja velikog Hajduka, tako da bih svrstao u sam vrh. To je igrač koji radi razliku, igramo sličan stil nogometa, volim takve igrače", rekao je Petković pa dodao kako je Livaja u potpunosti zaslužio poziv u reprezentaciju.

"Zasluženo je u reprezentaciji, a ja ne bih imao ništa protiv da skupa zaigramo u dresu hrvatske nogometne reprezentacije", zaključio je Petković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider