Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ali jedan klub nikako

Drama na Otoku: Neki se klubovi zbog reakcija navodno ozbiljno premišljaju oko pristupanja Superligi

Ne stišava se bura nakon osnivanja Superlige, u kojoj će biti najviše engleskih klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pokretanje Superlige šokiralo je nogometnu javnost, naročito u zemljama iz koje dolaze budući članovi ove lige ekskluzivnih VIP gostiju. U Italiji mnogi traže izbacivanje Juventusa, Intera i Milana iz Serie A, u Premier ligi jučer je odigrana utakmica između Leedsa i Liverpoola u čudnim okolnostima.

Engleski su mediji na nož dočekali tu vijest, ipak pola od 12 žigosanih, kako ih kolokvijalno nazivaju tabloidi, dolazi iz Premier lige. Izvukla se i fotografija tajne večere vodećih ljudi Manchester Uniteda, Liverpoola i Arsenala, odnosno onih koji su 2017. u New Yorku počeli pripremati ''amerikanizaciju'' nogometa, kako su mnogi jučer nazvali taj udar bogatih vlasnika klubova.

''Stol pohlepe'', vrišti iznad fotografije na tabloidu Daily Maila na kojoj su omraženi Glazeri iz Manchester Uniteda zajedno s Edom Woodwardom, a društvo im pravi vlasnik Liverpoola, John Henry te Ivan Gazidis, nekoć prvi čovjek Arsenala, a danas nove igračke američkih investicijskih fondova, AC Milana.

Kriza u odnosima u Liverpoolu

U Liverpoolu je danas pak sazvan krizni sastanak. Izjave Jürgena Kloppa i jučerašnjeg kapetana Jamesa Milnera, koje su izravno usmjerene protiv odluka vodstva kluba, sigurno se nisu svidjele američkim vlasnicima.

Liverpoolovi navijači najavili su uklanjanje zastava s praznog Kopa, postavili su na ograde Anfielda nekoliko transparenata kojima poručuju da je njihov klub izgubio dušu i njihovo povjerenje.

''Nadam se da se Superliga neće dogoditi. Ne sviđa mi se iz istih razloga koje se spominju u javnosti cijeli dan'', poručio je Milner.

Dva kluba se ozbiljno premišljaju

Dio medija i novinara na Otoku objavio je informaciju po kojoj se dva kluba premišljaju zbog svoje odluke o pristupanju Superligi. Iako se prvotno mislilo kako se radi upravo o Liverpoolu, koji ima najveću vezu sa svojim navijačima, naravno onima iz Liverpoola, a ne Šangaja, o čemu sanja Juventusov vlasnik Andrea Agnelli, navodno se radi o Manchester Cityju i Chelseaju.

Radi se o dva kluba koji su, prema istim izvorima, posljednji pristupili Superligi. Kao mogući razlozi navode se moguće izbacivanje iz polufinala Lige prvaka, što bi posebno bolno bilo za City, koji sanja tu titulu više od ostalih, ali i žestoka reakcija navijača obaju klubova.

City je prema pisanju tamošnjih medija prvi koji bi mogao povući svoju pristupnicu, a Gary Neville je objavio na Twitteru kako bi Jurgen Klopp zajedno s navijačima mogao odigrati veliku ulogu u predomišljanju vlasnika Liverpoola, Amerikanca Johna Henryja koji nije tako tvrd poput vlasnika najvećih im rivala.

Slično je poručila i legenda kluba Jamie Carragher, koji traži od navijača i svih koji se tome protive da ne odustanu od pritiska na klub.

S druge strane, za Manchester United nema pomoći. Omraženi vlasnici Glazeri već su jednom dobili bitku protiv navijača i oni neće odstupiti ni milimetra.

Ipak, Harry Maguire se u ime igrača navodno sukobio s Edom Woodwardom na jutrošnjem sastanku kojeg su tražili igrači, ljutiti jer su o svemu saznali iz medija.

BBC pak javlja kako je vodstvo svih šest klubova odlučno u svojoj namjeri te kako ih neće uzdrmati pritisci i kritike koje su i predvidjeli, objavio je njihov novinar Simon Stone koji se poziva na izvor blizak klubovima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider