Tenis
SPORTOVI
Tenis
na instagramu

Đoković šokirao: Priznao je da je zaražen davao intervju, a družio se i s djecom

Srpski tenisač odlučio je poslati priopćenje na Instagramu u kojem je priznao da je zaražen dao intervju za francuski L'Équipe.

Novak Đoković odlučio je poslati priopćenje na Instagramu u kojem je priznao da je dao intervju za francuski L'Équipe iako je znao da je pozitivan na koronavirus.

Đoković je PCR test, prema dokumentu koji je dao Australcima, napravio 16. prosinca u poslijepodnevnim satima, a pozitivan nalaz stigao je isti dan. Dva dana kasnije dao je sporni intervju.

gol expired Procurila poruka koju je Đoković navodno poslao prijatelju kad je pušten: "Zasad sam slobodan, vidjet ćemo što donosi sutra" divider

Srbin tvrdi da je za pozitivan test saznao tek nakon druženja s djecom, ali nakon toga je odlučio odraditi intervju i kaje se zbog te pogreške.

U velikom priznanju otkrio je da je njegov tim, a ne on, pogrešno ispunio obrazac za vizu, gdje je označio da nije putovao u posljednjih 14 dana prije dolaska u Australiju, no snimljen je kako igra tenis u Marbelli (Španjolska). Nakon toga Đoković je bio na sudu, dobio je žalbu i sudac ga je pustio na slobodu, ali i dalje ga Australija može deportirati.

Đokovićevo priopćenje:

''Želim se pozabaviti stalnim dezinformacijama o svojim aktivnostima i prisustvu na događajima u prosincu prije mog pozitivnog PCR testa.

Ovo su dezinformacije koje je potrebno ispraviti, posebno u interesu ublažavanja šire zabrinutosti u zajednici zbog moje prisutnosti u Australiji, te radi rješavanja pitanja koja su vrlo štetna i koja se tiču moje obitelji.

gol expired Nijemci angažirali stručnjake i pronašli nove dokaze protiv Đokovića: Njegov pozitivan nalaz zaveden je tek 26. prosinca? divider

Želim naglasiti da sam se jako trudio osigurati sigurnost svih. Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. prosinca nakon koje je objavljeno da je određeni broj ljudi bio pozitivan na COVID-19. Unatoč tome što nisam imao simptome COVID-a, 16. prosinca sam napravio brzi antigenski test koji je bio negativan, te sam iz opreza istog dana napravio i službeni i odobreni PCR test.
Sljedeći dan sam bio na teniskom događaju u Beogradu kako bih uručio nagrade djeci i napravio brzi antigenski test prije odlaska na događaj i bio je negativan. Bio sam asimptomatičan i osjećao sam se dobro, a obavijest o pozitivnom rezultatu PCR testa sam dobio tek nakon tog događaja.

Sljedećeg dana, 18. prosinca, bio sam u svojem teniskom centru u Beogradu kako bih ispunio dugogodišnju obvezu za L’Equipe, imao sam intervju i fotografiranje. Otkazao sam sve ostale događaje, osim intervjua za L’Equipe.

Osjećao sam se dužnim otići i odraditi to za L’Equipe jer nisam želio iznevjeriti novinara, ali sam se pobrinuo da se društveno distanciram i nosim masku osim kada je moja fotografija snimljena.

gol expired Murray stao na Đokovićevu stranu pa promijenio ploču? "Sviđa mi se što će igrati, ali mora još dati neke odgovore" divider

Nakon intervjua otišao sam kući da se izoliram na potrebno razdoblje, razmislim, ovo je bila pogreška u prosuđivanju i prihvaćam da sam trebao odgoditi ovu obvezu.

Što se tiče moje putne deklaracije, to je podnio moj tim u moje ime, kao što sam rekao imigracijskim službenicima po dolasku – i moj agent se iskreno ispričava zbog administrativne pogreške u označavanju netočnog polja o mojem prethodnom putovanju prije dolaska u Australiju. Ovo je bila ljudska pogreška i sigurno ne namjerna.

Živimo u izazovnim vremenima u globalnoj pandemiji i ponekad se te greške mogu dogoditi. Danas je moj tim dao dodatne informacije australskoj vladi kako bi razjasnio ovo pitanje.

Iako sam smatrao da je važno riješiti i razjasniti dezinformacije, neću davati nikakve daljnje komentare iz najvećeg poštovanja prema australskoj vladi i njezinim vlastima i trenutnom procesu.

Uvijek je čast i privilegija igrati na Australian Openu. Australian Open jako vole igrači, navijači i zajednica, ne samo u Viktoriji i Australiji, već i širom svijeta, a ja samo želim imati priliku natjecati se s najboljim igračima na svijetu'', napisao je Đoković.

Novak Đoković priznao da je lagao

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider