Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
za dnevnik nove tv

Dario Šimić vjeruje da Modri mogu u polufinale: ''Dinamo je favorit protiv Villarreala''

Proslavljeni nogometaš komentirao je uspjeh Dinama i šanse u nastavku natjecanja.

Dario Šimić, proslavljeni bivši Dinamov nogometaš, za Dnevnik Nove TV komentirao je veliku pobjedu Dinama protiv Tottenhama. Je li to bila najveća Dinamova europska pobjeda u povijesti?

"Pa u zadnje vrijeme sigurno. Ovo je spektakularna pobjeda koju nitko nije očekivao pogotovo nakon 2:0 u Londonu. Vratiti se nakon toga mogu velike momčadi.''

Da se ovo napravi, svi mehanizmi moraju funkcionirati savršeno i svi igrači moraju biti na top-nivou, ali jedno ime moramo izdvojiti - Mislav Oršić, koji je proglašen i najboljim igračem tjedna u Europskoj ligi.

gol expired Zvijezda Villarreala puna poštovanja za Dinamo: "Pokazali su snagu i potencijal" divider

"Ja mislim da se ne treba više što posebno pričati, on je jučer sve rekao, ali nije to samo jučer. On otkad se vratio igra fenomenalno. On je moderan igrač. U jednom trenutku se možda malo izgubio, otišao je u Koreju, mi ga nismo vidjeli kakav je to igrač. A otkad se vratio, podsjetimo se da je i Atalanti dao tri gola, igra u oba dva smjera... On nije iznenađenje, nego konstanta."

''No za ovakav rezultat, naravno, treba cijela momčad, golman, obrana i vezni red i naravno egzekutor.''

Je li ovom predstavom Oršić izborio pole position za prvih 11 na startu kvalifikacija?

gol expired Španjolski mediji nisu naučili englesku lekciju: Pišu da je Dinamo slabiji od Villarreala, ali to nije sve divider

"Sigurno da spada u najuži izbor i bit će veliko pojačanje za Hrvatsu, on više nije upitan. Sad, tko će startati, to će izbornik odlučiti."

Kakve su šanse protiv Villarreala?

"Sad nam izgleda slab Villarreal nakon Tottenhama. Sad su nam mnoge momčadi slabe jer Tottenham je u samom vrhu svjetskog nogometa. Villarreal je tipična španjolska momčad koja voli posjed i igru, ali ovakav Dinamo može igrati protiv njih, usudio bih se reći da smo blagi favoriti, 60:40. Nisu ni oni u nekoj bajnoj formi, mislim da su 7. ili 8. u Španjolskoj, pa nam se šanse povećavaju."

Analiza povijesnog uspjeha Dinama

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider