Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ne može se tako..."

Barca puca po šavovima: Koeman nabrojao najveće probleme i zatražio od Laporte da se izjasni

Nakon poraza Barcelone u derbiju protiv Ateltica, Ronald Koeman požalio se na pogreške u obrani i nedostatak dubine u napadu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

Nakon poraza Barcelone u derbiju protiv Ateltica, Ronald Koeman požalio se na pogreške u obrani i nedostatak dubine u napadu. S druge strane, pljeskao je riječima predsjednika Barcelone Joana Laporte, koji mu je dao podršku na mjestu trenera.

Koeman je utakmicu gledao iz lože jer još uvijek izdržava suspenziju. Stalno je bio na mobilnom telefonu; ljutio se, gestikulirao, radio grimase… Kada je shvatio da nema više povratka, razočarano se potopio u stolcu…

"Zaslužili smo više, ali nismo iskoristili šanse u trenucima kada se utakmica lomila. Kod primljenih golova ostavili smo im mnogo prostora, a u prvom nismo dobro pokrili Lemara. Od sredine terena morate nastaviti s makrkiranjem. Neprihvatljivo je tako primiti gol."

Barcelona ima puno problema s ozlijeđenim igračima.

"Kada se oporave neki igrači, poboljšat ćemo se. Oni se razlikuju od onoga što imamo. Nedostaje nam dubine, Memphis igra nisko. Moramo otvoriti teren. Protiv Atlética je važno otvoriti teren jer nije lako stvoriti šanse. Ako ih imate dvije ili tri, morate ih iskoristiti."

Što vas najviše brine?

"Oboje situacije kod primljenih golova. Ne možete ostaviti toliko prostora kada izgubite loptu. O tome smo razgovarali prije utakmice. Ako igramo s 4 braniča, s dva stopera, morate markirati. Morate slijediti svoje igrače na sredini terena. Nico treba pratiti do kraja. Možda sada razumijete zašto smo ponekad igrali s tri središnja beka. To je teško prihvatiti jer kasnije, s 1-0, protivnici mogu igrati svoju igru. Znamo da im je teško napraviti šanse jer se jako dobro brane. Imali smo dvije-tri dobre šanse, to se mora realizirati."

Prokomentirao je razgovor s predsjednikom Joanom Laportom.

"Bilo je dobro jer nije bilo jasnoće u tom smislu. Sinoć smo i jutros razgovarali o momčadi, o klubu, o mojoj budućnosti. Zatražio sam od kluba jasnoću. Važno je da se zna, da svlačionica zna kako stoje stvari. Da svima bude jasno što se događa. Ali znam da je ovo Barça i da morate pobjeđivati. To je normalno. Taj pritisak postoji za svakog trenera, na bilo kojoj razini. Posebno u Barçi. Predsjednik je razgovarao sa svojim ljudima i donio tu odluku."

Što se dogodilo u ova 24 sata?

"To je pitanje za predsjednika. Već sam dao svoju verziju kako vidim stvari. Nadam se i siguran sam u poboljšanje. Nedostaju nam igrači koji su drugačiji od onoga što imamo. Trenutno igramo sa veznim igračima na krilu. Nismo mogli igrati ono što želimo. Tražimo maksimum s onim što imamo. To je pitanje za predsjednika. "

Tko koga zove?

"Nikad nije kasno za razjašnjenje stvari. Važno je razjasniti put kojim želite koračati. Sa mnom ili bez mene na klupi. On je to učinio, a to je važno jer ne možete raditi ako to nije u tom smislu napravljeno."

Imate li dugoročni kredit?

"Ne znam. Komplicirano je. Nakon pauze imamo tri domaće utakmice: Valencia, Dinamo iz Kijeva i Real Madrid. Imam velike nade jer imamo dva tjedna za pripremu. Nismo riskirali s Albom da ga imamo za dva tjedna. Nadam se da će Fati biti još bolji za dva tjedna. Nadamo se da će se Kun i Dembele uskoro vratiti. Oni su kvalitetni igrači, različiti, koji nam trebaju. Također moramo ispraviti pogreške. Ostavljamo puno prostora u obrani, a tako se ne može biti uspješan."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider