Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SPREMAN ZA TRON

Alen Babić: "Bio sam hrabar otići i u dva mjeseca shvatio koliko sam malo znao"

Alen Babić odbrojava dane pred borbu za svjetsku WBC titulu bridger kategorije.

Alen Babić (Foto: Profimedia)

Još dva tjedna preostalo je do velike boksačke priredbe u poljskom Rzeszowu, koju će predvoditi borba za svjetsku WBC titulu bridger kategorije između Alena Babića i Lukasza Rozanskog.

Babić je za ovaj meč promijenio puno toga, prije svega trenera. Na glavni dio priprema otputovao je u Dubai, gdje je pristupio timu Anthonyja "Chilla" Wilsona, poznatog trenera koji je radio s mnogim svjetskim prvacima.

Naučio je najviše dosad

Već tijekom priprema javljao se uz komentare kako je donio sjajnu odluku i kako je usvojio puno toga novog. Sad je to sve skupio u jednu objavu na Facebooku, u kojoj je otkrio neke pojedinosti.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti. 

"Spreman sam!

Upisati se u boksačku povijest i biti prvi Hrvat nakon velikog Mate Parlova koji će podići WBC pojas svjetskog prvaka. Već i ptice na grani znaju da je boks moj život, ali malo njih zna koju sam žrtvu podnosio boksu, koji sam uvijek shvaćao kao nešto iznad moje sigurnosti i života. Još sam jako skroman i ustuknem pred boksom iz poštovanja. Baš zato sam ovu priliku, koja je ogromna privilegija, shvatio najozbiljnije i trenirao sukladno prilici. Toliko sam naučio o treningu u ova dva mjeseca da se mogu samo posramiti jer tek sad vidim koliko nisam znao.

Bio sam dovoljno hrabar otići najboljima i najvećima na sparinge, upiti svu boksačku mudrost svakog trenera kojeg sam sreo, upoznati najbolje i najgore strane boksa i kad podvučem crtu - volim taj sport kao prvog dana! Kako sam se zaljubio u taj brutalni sport, tako je i danas. Ništa mi ne može stati na put, nije bilo šanse da ja ne uspijem.

Hvala svima na ogromnoj podršci koju osjećam svaki dan, Poljaci su napravili sve da nas gore ne bude, ali neke jednostavno ne mogu zadržati, pa će se hrvatske zastave vijoriti u Poljskoj! Oni će predstavljati svakog tko je imao želju doći. Još malo i pišemo povijest!" napisao je Babić.

Kako doznajemo, neki Hrvati ipak su uspjeli doći do ulaznica, što je putem društvenih mreža potvrdio i poznati trener te analitičar Goran Babić Hambi. Tako da će Babić svojih navijača u Rseszowu svakako imati.

No, u ringu je sam i imat će 12 rundi prilike dokazati kako je zaslužio svjetski tron koji ima priliku osvojiti. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider