FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
gledajte na novoj TV

UFC večer za pamćenje: Potez koji je sve oduševio; Cormier ispisao povijest

Iza nas je sjajno izdanje UFC-a 230. Snimku možete gledati na Novoj TV iza 22:30.

Daniel Cormier (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Derrick Lewis nije imao šansi protiv dvostrukog UFC-ova prvaka Daniela Cormiera. Lewis se pokazao kao nedostojan izazivač, koji je sretno došao u priliku osvojiti titulu iznenađujućim preokretom protiv Aleksandra Volkova prije samo četiri tjedna.

UFC 230 gledajte večeras na Novoj TV iza ponoći.

Iako je solidno krenuo u obje runde, Cormier je ubrzo poslao Crnu zvijer na pod i tamo ga u prvoj rundi mučio, a onda u drugoj brzo i jednostavno ugušio. Ovom pobjedom Cormier se zlatnim slovima upisao u knjige borilačkih sportova - postao je prvi borac koji je uspješno obranio pojas u dvije UFC-ove kategorije!

"Kakav frajer je Derrick Lewis"

''Ovo je povijest. Hvala mom čovjeku Johnu Enichsonu. Pisao je povijest s Danielom Cormierom, jednim od najvećih svih vremena'', rekao je Cormier.

''Znate što me iznenadilo? Kad sam zamahnuo za posljednji udarac, on me udario u oko. Treptao sam 30-ak sekundi i pomislio - što je ovo bilo? Noge me bole, jer sve što on radi ima nevjerojatnu snagu. Kakav frajer je Derrick Lewis. Stvarno ga cijenim. Volim njegov Instagram, njegovu priču i bila mi je čast ovaj događaj dijeliti s njim'', dodao je.

Cormier će iduću obranu naslova imati protiv kečerske zvijezde Brocka Lesnara i to tek nakon što ovaj prođe sve doping testove, zbog kojih je izgubio u posljednjem meču u UFC-u 2016. godine. A to znači da Stipe Miočić i dalje neće imati priliku vratiti naslov koji mu je Cormier oduzeo minulog ljeta.

Sportski potez za pamćenje

U sunaslovnoj borbi večeri brutalan nokaut prikazao je Jacare Souza. On je na početku 3. runde nokautirao domaćeg favorita i bivšeg prvaka Chrisa Weidmana.

Souza je iznenadio favoriziranog Weidmena krošeom na početku 3. runde, a onda se istaknuo sportskim potezom kojim je osvojio MMA fanove.

Vidjevši da je njegov suparnik potpuno "izgubljen" nakon snažnog krošea s kojim ga je "posložio" na pod, Souza je odmah stao i nije nastavio udarati Weidmana na podu. Sudac to nije prepoznao, iako ga je Brazilac upozorio da je Amerikanac u teškom nokdaunu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider