FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SRETNO, MAJSTORE

Službeno: Potvrđena borba karijere Filipa Hrgovića, ako pobijedi bori se za naslov prvaka svijeta

Točan datum borbe još nije poznat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono o čemu se dugo nagađalo napokon je postalo i službeno. Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović dogovorio je borbu s Michaelom Hunterom, potvrdio je to Team Sauerland na svojim društvenim mrežama gdje je objavljen poster spomenutog dvojca.

Team Sauerland su boksački promotori koji se bave i karijerom Filipa Hrgovića. Datum borbe još nije poznat.

Tko pobijedi u meču dobit će priliku za naslov prvaka protiv pobjednika dvaju mečeva između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja.

"Hrgović i ja smo se prošle godine dva puta borili na istom programu. Ja sam se svaki put borio protiv težih protivnika i nakon meča bih ih pitao: Zašto mi ne želite dati da se borim protiv Filipa Hrgovića? Oni su mi odgovarali kako je još uvijek zelen te da ga tek pripremaju za taj kalibar borbi. Ako je on spreman, i ja sam. Apsolutno sam spreman boriti se protiv Hrgovića, zapravo sam to zatražio već par puta", rekao je prošle godine Hunter.

gol expired Mourinho: "Igrao sam protiv Dinama s Realom, imaju dobar stadion" divider

Hunter je jedan od najboljih teškaša današnjice, u karijeri ima 19 pobjeda, jedan poraz i jedan neodlučen ishod, a Filip Hrgović je na 12 pobjeda bez poraza u karijeri, a Hunter će mu biti najveći izazov u karijeri.

Hunter je prema BoxRec ljestvici sedmi teškaš svijeta, ispred njega su velika imena poput Joshue, Wildera, Povetkina i Furyja.

Hrgović na ljestvici najboljih teškaša svijeta drži 20. mjesto, a pobjeda bi ga podignula u nebesa, a popularnost bi mu naglo narasla.

IBF organizacija je prije nekoliko dana naredila je Hunteru da uđe u ring s Filipom Hrgovićem, a danas su se i dogovorili.

Dinamov europski put - 6 Evo koliko je Dinamo zaradio prolaskom u osminu finala, a veseli i mjesto među najboljim klubovima Europe divider

Hunter, koji je inače četvrti izazivač s IBF-ove ljestvice, trebao je u ring protiv Charlesa Martina, ali Martin se ozlijedio i otkazao meč. Hrgović je prema IBF-u rangiran jedno mjesto iza Huntera.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider