FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
čudesni, čudesni Brazilac

VIDEO: UFC dobio Khabibova nasljednika u spektakularnom nokautu, legendarni Ferguson opet izgubio!

Charles Oliveira je novi prvak u lakoj kategoriji UFC-a.

Snimku UFC 262 spektakla pogledajte večeras na Novoj TV

Više od 18 tisuća navijača u Houstonu vidjelo je spektakularan UFC 262 na kojem smo dobili novog prvaka u lakoj kategoriji. To je sjajni Charles Oliviera koji je nokautirao Michaela Chandlera čime je naslijedio na tronu umirovljenog Khabiba Nurmagomedova u meču s borcima koji se nikad nisu susreli u oktagonu s Dagestancem.

Oliveira je slavio tehničkim nokautom koji se dogodio na početku druge runde fenomealne borbe u kojoj je Chandler bio nadomak pobjede u prvoj rundi, ali nije uspio završiti Brazilca.

To mu se osvetilo vrlo brzo nakon jedne kontre u u drugoj rundi koja je završila nakon brutalne serije iz koje se Amerikanac nije uspio vratiti poput novog prvaka.

Oliveira prvak nakon 11 godina u UFC-u

Oliveira je do pojasa prvaka stigao nakon čak 11 godina provedenih u UFC-u. Do 2016. njegova je karijera imala dosta uspona i padova, no u zadnje je tri godine nanizao čak devet borbi bez ijednog poraza. Čovjek drži rekorde među aktualnim borcima s najviše prisiljavanja na pobjedu, najviše prekida i ima najduži niz nepobjedivosti.

UFC-ov gazda Dana White se nekako nadao vidjeli Chandlera s pojasom. Doveo ga je iz Bellatora i nakon samo jedne pobjede, one nad Hookerom, dao mu priliku za pojas, ali Oliveira je pokvario taj plan.

Laka kategorija je potpuno luda. Tu je i Gaethje, a u srpnju ćemo dobiti i pobjednika trilogije između McGregora i Poiriera. Unatoč odlasku Khabiba, radi se o elitnoj diviziji UFC-a.

gol expired Nakon žestokog udarca ostao na nogama, a onda pao u nesvijest nekoliko sekundi kasnije: ''Ovo još nismo vidjeli'' divider

Treći uzastopni poraz Fergusona, sjajni Dariush ulazi u odabrano društvo

Legendarni Tony Ferguson nije više dio te elite. Doživio je treći poraz u nizu u još jednoj razočaravajućoj borbi za nekad nepobjedivog i omiljenog UFC borca. Beneil Dariush potpuno je dominirao protiv Fergusona te glatko osvojio sve tri runde.

Bila je to čak sedma uzastopna pobjeda Dariusha koji njome ulazi među elitu lake kategorije koja je ionako nakrcana velikim imenima među kojima više nije Tony. Velika karijera bliži se kraju, počelo je onim prošlogodišnjim porazima od Gaethjea i novog prvaka Oliveire, a ovo je nastavak onog u što su mnogi sumnjali.

Domaći borac iz Houstona Matt Schnell nije uspio pobijediti pred svojim navijačima. Pristao je na borbu u catchweightu nakon što je Rogerio Bontorin na vaganju imao pola kilograma više za bantam kategoriju.

Brazilac je bio nešto bolji u prve dvije runde, ali onda je u trećoj bio sasvim blizu završetka borbe. Amerikanac je svašta preživio, ali je Bontorin zasluženo proglašen pobjednikom. 

Pobjeda Bontorina

U jedinom ženskom meču main carda Amerikanka Katlyn Chookagian slavila je protiv Brazilke Viviane Araujo jednoglasnom odlukom sudaca. Nije to bila uvjerljiva pobjeda Amerikanke, ali bila je bolja u sve tri runde i bolje pogađala protivnicu koja nije iskoristila rušenje u drugoj rundi i pokušaj završetka borbe trokutom.

Burgosu trebalo nekoliko sekundi da kroše počne djelovati

Glavni program UFC 262 spektakla otvoren je fenomenalnom borbom u perolakoj kategoriji između Shanea Burgosa i Edson Barboze. Nakon izjednačene dvije runde u kojoj su sjedali sjajni udarci s obje strane, Brazilac Barboza je u trećoj pogodio jedan desni kroše kojim je srušio Burgosa.

Bio je to čudan trenutak jer Burgos je prvo ostao na nogama, a onda se počeo rušiti tek nekoliko sekundi kasnije.

Barboza je bio nešto bolji od Burgosa, a to je uspio okruniti sjajnim nokautom. Bila je to druga uzastopna pobjeda Brazilca koji je prije toga bio u lošem nizu od tri poraza.

Barboza nokautirao Burgosa desnim krošeom

UFC 262, glavni program:

Charles Oliveira pobijedio Michaela Chandlera – tehnički nokaut

Beneil Dariush pobijedio Tonyja Fergusona  - jednoglasna odluka

Rogerio Bontorin pobijedio Matta Schnella - jednoglasna odluka

Katlyn Chookagian pobijedila Viviane Araujo – jednoglasna odluka

Edson Barboza pobijedio Shanea Burgosa - nokaut

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider