FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Rijeka pohvala

Britanski mediji razočarani, ali svi hvale Jelić: "Srce šampiona, ovo je najbolja reklama za sport"

Britanski mediji raspisali se o Jelić nakon spektakularnog osvajanja zlatne medalje na Igrama u Tokiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je osvojila prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Izvanredna Matea Jelić slavila je u finalu protiv britanske predstavnice Lauren Williams.

Iako je 15 sekundi prije kraja imala bodovni zaostatak, Matea je na kraju slavila rezultatom 25-21 i osvojila ukupno petu medalju za hrvatski taekwondo. 

Izazvalo je to nevjerojatno oduševljenje diljem Hrvatske, ali i divljenje u britanskim medijima koji su ovu borbu nazvali najboljom reklamom za ovaj sport.

gol expired VIDEO Ludnica u Splitu! Ovako se dočekalo hrvatsko zlato na Olimpijskim igrama divider

Nakon borbe Daily Mail objavio je naslov u kojem stoji da se nakon mučnog poraza u posljednjim sekundama Lauren Williams morala zadovoljiti sa srebrom.

"Lauren Williams prisiljena je zadovoljiti se srebrom nakon mučnog poraza u sjajnom povratku Jelić".

Daily Mirror je napisao da je Williams bila jako blizu zlatne medalje, ali onda je hrvatska predstavnica Matea Jelić izvela sjajan potez. Kako kažu, bio je srce drapajući kraj prekrasnog dana za britansku tekvondašicu.

Matea Jelić i Toni Kanaet (Foto: S.D.) Bivši par osvojio obje medalje za Hrvatsku u Tokiju: Dolaze iz istog kluba, skupa su sparirali divider

BBC je pratio finalnu borbu u izravnom prijenosu, a nakon borbe su, između ostalog, napisali:

"Oh ne, Velika Britanija je izgubila u posljednjim sekundama, Lauren Williams osvojila je srebrnu medalju, ali bila je tako blizu. Hrvatica Matea Jelić je olimpijski pobjednik".

John Cullen, jedan od britanskih tekvondaša, za BBC je rekao da je ovo bila odlična prilika za Williams, ali da je Matea ušla u meč kao europska prvakinja, a iz njega izlazi kao olimpijska pobjednica.

"Matea je pokazala da ima srce šampiona"

Lutalo Muhhamed, dvostruki osvajač olimpijske medalje za Veliku Britanju u taekwondu, bilo je pun lijepih riječi za Mateu.

"Matea je odlično odradila ovu borbu, moram joj to priznati. Pokazala je da ime srce šampiona. Tako se vratiti u borbu, a imaš samo 20 sekundi kraja i izvući takav udarac u glavu, to joj je donijelo titulu olimpijske pobjednice".

gol expired Tko je Matea Jelić, prva osvajačica medalje za Hrvatsku u Tokiju: Umalo je prekinula karijeru, spasila ju Janica divider

Za kraj, Muhammed je rekao da je ovo borba bila najbolja promocija za sport kao što je taekwondo.

"Ovo je razlog zašto je ovaj sport toliko uzbudljiv i dinamičan, pa čak i za mene koji sam cijeli život u sportu, ova borba je najbolja reklama za taekwondo. Bilo je toliko pobjeda u posljednjih 10 ili 20 sekundi, to vam pokazuje da ne možete odvojiti pogled s televizijskog ekrana ni na sekundu".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider