FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pogledajte kobni nokaut

Dozvolio ubojstvo? Boksač preminuo jer sudac nije prekinuo meč

Nesretni zimbabveanski boksač Taurai Zemunya preminuo je u ringu, a sad mnogi optužuju suca za lošu reakciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi boksač iz Zimbabvea, Taurai Zemunya, preminuo je u ponedjeljak od posljedica brojnih udaraca koje je dobio tijekom borbe za vikend. Imao je samo 24 godine, a mnogi sad optužuju suca za njegovu smrt jer smatraju da se tragičan ishod mogao izbjeći.

Također, tvrde kako je sudac mogao puno ranije prekinuti borbu i u šoku su zbog njegove loše reakcije. Nesretnik je u trećoj rundi dobio nekoliko teških udaraca u glavu, bio je na nogama, ali bio je ošamućen i sa smanjenom mogućnošću reakcije.

Suca nije bilo briga za njegovo stanje, nego je čekao završni udarac i nokaut, umjesto da uskoči između Zemunye i njegovog suparnika te spriječi kobni kraj.

Čelni čovjek tamošnjeg saveza obavijestio je kako će Nacionalna komisija za kontrolu u boksu pokrenuti istragu o cijelom slučaju.

Unesrećenom Zemunyi pružena je liječnička pomoć uoči odlaska u bolnicu, međutim nije mu bilo spasa.

"Suci ne moraju brojati, mogu samo reći 'stop' i drugi borac mora prestati. Pravi sudac bi to učinio, pratio bi situaciju u borbi, ne samo stajao kao spomenik u ringu", pišu razjareni boksački fanovi po društvenim mrežama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider